Maltepede ‘Down Sendromlular' paneli

Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Küçükyalı Kültür Merkezi'nde Down...

Maltepede ‘Down Sendromlular' paneli

Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Küçükyalı Kültür Merkezi'nde Down...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Maltepede ‘Down Sendromlular' paneli

Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Küçükyalı Kültür Merkezi'nde Down Sendromlular paneli düzenledi. Panele Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut, Panelistler Dr. Hasan Güventürk (AREM Genel Koordinatörü), Süreyya Tuğ (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Özel Eğitim Uzmanı), Psikolog İlke Erdaş  (İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü) ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin “Bizler ve sizler hep bir mücadele içindeyiz. İnsanlarımızı eğitebilmek adına verdiğimiz mücadele zor ve uzun süreç isteyen bir durum.

""

Burada hem bilim adamlarımız hem de biz yerel yöneticiler, bu işe gönül veren herkes bir çaba içerisinde. Biz de down sendromlu arkadaşlarımızı için neler yapabiliriz; onun uğraşını veriyoruz. Aynı zamanda bu çabaların içerisinde anne ve babaların sabır gösterdiklerini görüyoruz. O kadar uzun bir süreçtir ki, yüreği sevgi dolu anne ve babaların o güzel ve sabırlı davranışlarıyla o gençlerimize yardım etmeyi amaçlayan bir yapı içerisinde görmekteyiz.

Bir eğitimcinin, anne ve babanın bir kelimeyi öğretmesi bile aylarca sürebileceğini söylüyorlar. Bizler de bir eğitimci olarak, bunun neresinde yardımcı olabileceğimizi tartışırken, bir yerel yönetici olarak yüreğimi hep sizlere açmışımdır ve açmaya da devam edeceğim.  Bu anlamda da bizlere katı sağlayan ve burada bulunan bütün arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Benden bir isteğiniz olduğun zaman hep yanınızdayım” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72