Mahalle Muhtarları İle 47. Toplantı Gerçekleştirildi

Mahalle Muhtarları İle 47. Toplantı Gerçekleştirildi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Mahalle Muhtarları İle 47. Toplantı Gerçekleştirildi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'ün, Kartal'da bulunan 20 mahallenin muhtarıyla  her ayın ilk Cumartesi günü yaptığı toplantıların 47.'si Kartal Ekolojik Çadır'da düzenlendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün başkanlığında yapılan toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Başkan Yardımcılarıyla birlikte Daire Müdürleri, Meclis üyeleri, Atalar Mahalle Muhtarı Ahmet Ceylan, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Kemal Tatlı, Cevizli Mahalle Muhtarı Mehmet Tirgil, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Niyazi Çom, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Çarşı Mahalle Muhtarı  Çetin Turan, Orta Mahalle Muhtarı  Salim Çoşar, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner  Eker ve Yukarı Mahallesi Ünal Özuğurlu katıldılar.  

"30 Mart'ta Büklü Parkı'nı Açacağız"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlarla yaptığı toplantı da, Mehmet Ali Büklü Parkı'nın açılacağı haberini vererek şöyle konuştu: " Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 30 Mart'ta Mehmet Ali Büklü Parkı'nın açılışını yapacağız. 1975-80 ve 89-94 yılları arasında Kartal'a hizmet etmiş olan bir yerel yöneticimizin adını verdiğimiz parkın açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Nurettin Sözen'in yanı sıra o dönemde birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarını da davet edeceğiz"

"Deprem Dönüşümünün Kitabını Çıkaracağız"

 Deprem dönüşümü ne de değinen Başkan Öz, sitelerle toplantılar yaptıklarını, o toplantılarda konuşulanların kitaplaştırılacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:  "Deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm ve gerekse kentsel dönüşüm ile ilgili sitelerle toplantılar yaptık. Sitelerle yapılan toplantılar kayıt altına alındı. Arkadaşlarımız,  yaptığımız toplantıların metne dönüşmesi için çalışıyorlar. Bu konuşmalarımızın hepsini kitap haline getiriyoruz. Yani biz ne demişiz, vatandaş ne demiş bütün konuşmaları baştan sona kitap haline getiriyoruz. Bu kitap iki şekilde olacak. Birincisi hiçbir yerine dokunulmadan olduğu gibi çıkacak. Buradaki amacımız, toplumu yönetenler, sosyologlar, şehir planlamacıları ve siyasetçilerin, halkın gerçek anlamda ne söylediğini olduğu gibi algılaması ve bir rehber olması. Vaktimiz olursa ikinci bir kitap daha hazırlayıp o kitapta biz alanda neler gördük, uygulamalar neler, uygulamadaki aksaklıklar neler, onları anlatacağız ve halkın beklentilerini masaya yatıracak bir çalışmanın içerisinde olacağız. Bizden sonrakilere ciddi bir kaynak olacak" dedi.

""

 "Kartal, Tarihi Kentler Birliğine Üyedir"

Başkan Öz, Kartal'ın Tarihi Kentler Birliği'ne üye olduğunu da belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz gün Kartal Belediyesi ekipleri ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)  ile Kartal'ın tarihi değerleri ile ilgili bir toplantı yaptık. Kartal, Tarihi Kentler Birliği'ne bir yıl önce üye oldu. Üye olurken masaya şunu yatırdığımızda görüldü ki, Kartal'da çok önemli tarihi bulgular var.  Çeşmeleriyle, camileriyle, yeraltında yaptığı kazılarıyla. Geçtiğimiz gün iki tane AKP'li belediye bize,  "kazı çalışmalarının nasıl yapıldığını anlatırsanız biz de başlayacağız" dedi. Yerel yönetimler artık kentlerinin geçmişini bilmeye başladılar. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönem ÇEKÜL Vakfı'yla Soğanlık'ta , Gümüşpınar'da, Yakacık'ta, Kartal Merkez'de ve kazı alanımızda ve Kartal'la ilgili önemli işbirliği yapacağız. Kartal tarihinin uluslararası arenaya taşınmasında bir yol haritamız olacak" dedi.    

"Saldırgan Köpeklerin Rehabilite Edilmesi Lazım"

Sahipsiz ve saldırgan köpeklerin rehabilite edilmesi gerektiğini belirten Başkan Öz, "Ben Köpekleri çok severim. Eğer bir köpek saldırıyorsa o köpeğin psikolojik sorunları var demektir.  O hayvanın barınaklara götürülerek rehabilite edilmesi lazım. Bu da Büyükşehir'in sorumluluğundadır. Bizler Aydos'u kent içi gösteren zihniyetle mücadele ediyoruz. Çevre ilçelerden getirilen köpeklerin Uğur Mumcu'ya bırakılmasını iyi niyetli olarak görmüyorum. Hayvan üzerinden siyaset yapılmaz" diye konuştu.  

"Bizim Rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür"

Başkan Öz, şeffaf belediye olduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Biz şeffaf ve demokratik, çağdaş ve Atatürkçü bir belediyeyiz. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Seçim dönemine giriyoruz. Saldırılar artacaktır. Bizim bir rehberimiz vardır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

"250 kilo Atık Yağ Toplayana Bisiklet veriyoruz"

Kartal Belediyesi'nin çevre ile çalışmalarından da söz eden Başkan Öz, 250 kilo bitkisel atık yağ toplayanlara bisiklet hediye ettiklerini söyleyerek " her toplantıda mahallelerimizin sorunlarını ve yapılması gerekenleri konuşup belediyemizin olanakları ile sorunları çözmeye çalışıyoruz. Önemli bir konu daha var. O da çevremiz ve dünyamız. Dünyamız hızla kirleniyor. Atık yağ kampanyasını başlattık. Kirlenen Dünyada atık yönetimi çok önemlidir. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Bunu önlemek için ekiplerimiz evlere kadar gidip atık yağ kampanyasını hem anlatıyor hem de hazırladığımız broşürlerimizi veriyoruz. Kartal Belediyesi olarak bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek için Kartal genelinde evlerden 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara 1 litre temiz yağ veriyoruz" dedi.

 "Solucan Gübresi Üretiyoruz"

Kartal Belediyesi'nin, tarımsal kirliliği yok etmek için kimyasal gübreye alternatif olarak solucan gübresi üretimine de başladığını belirten Başkan Öz, "kırmızı solucanlar  günde 1 gram gübre üretiyor. Bu solucanlar evlerimizde de beslenebilir. Evlerimizde saksılara koyarak evdeki sebze veya  meyve atıklarını yiyerek gübre üretiyorlar. Ve böylece ekonomiye de katkı sağlanmış oluyor. Solucanlar kimyasal arıtıcılardır. Kimyasal maddeleri bünyelerinde tutarak toprağa da vermezler" diye konuştu.

 "Nisan Ayındaki Faaliyet Raporumuzu İzleyin"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının sonunda muhtarlara Nisan ayındaki faaliyet raporu görüşmelerini www.kartal.bel.tr adresinden izlemelerini, Kartal Belediyesi'nin 4 yıllık çalışmalarında neler yaptığının bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Başkan Öz'ün konuşmasının ardından  Mahalle Muhtarları sırayla söz alarak mahallede yapılan çalışmaları ve isteklerini sıraladılar ayrıca Başkan Öz'e muhtarlara gösterdiği yakın çalışma işbirliği için teşekkür ettiler.

 

 

 

  

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3