Mahalle Muhtarları İle 46. Toplantı Gerçekleştirildi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'ün, Kartal'da bulunan...

Mahalle Muhtarları İle 46. Toplantı Gerçekleştirildi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'ün, Kartal'da bulunan...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Mahalle Muhtarları İle 46. Toplantı Gerçekleştirildi
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'ün, Kartal'da bulunan 20 mahallenin muhtarıyla her ayın ilk cumartesi günü yaptığı toplantıların 46.'sı Kartal Ekolojik Çadır'da düzenlendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün başkanlığında yapılan  toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları, Başkan Yardımcılarıyla birlikte Daire Müdürleri, Atalar Mahalle Muhtarı Ahmet Ceylan, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Uzun, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Kemal Tatlı, Cevizli Mahalle Muhtarı Mehmet Tirgil, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Niyazi Çom, Yalı Mahalle Muhtarı Ömer Yıldız, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan, Çarşı Mahalle Muhtarı  Çetin Turan, Orta Mahalle Muhtarı  Salim Çoşar, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner  Eker, Yunus  Mahallesi  Şaban Yavaş ve Yukarı Mahallesi Ünal Özuğurlu  katıldılar.   Mazeretleri nedeni ile bazı mahalle muhtarları toplantıda yer alamadı.


""

KARTAL BELEDİYE BİLGİLERİ İNTERNETTE

Toplantı öncesi , Netcad  bilgisayar  yazılım firmasının Kartal Belediyesi için hazırladığı ve Kartal'da caddeleri, sokakları ve mahalleleri  görüntü olarak ortaya koyan yazılımın sunumu,  muhtarlar tarafından  ilgiyle izlendi. Kartal Belediyesi'nin resmi internet sitesi www.kartal.bel.tr'de  “360 derece Kent Rehberi” başlığıyla hizmet veren yazılım, uydu haritası üzerinden arama yapılarak  ilçe genelinde ulaşılmak istenen  resmi kurumlar ile hastane ve eczane gibi kuruluşlara da ulaşmada büyük kolaylık sağlıyor.

Sunumun ardından sırayla söz alan muhtarlar, Kartal Belediye  Başkanı  Op. Dr Altınok Öz'e gösterdiği yakın çalışma işbirliği için teşekkür ettiler.  Hizmetin olduğu yerde eleştirinin mutlaka olacağına vurgu yapan muhtarlar, belediyeciliğin  zor şartlarda yürütüldüğünü tahmin edebildiklerini, yansız ve tarafsız hizmet verilmesi ve şeffaf  belediyecilikten dolayı  teşekkür ettiler., yeni yapılan  muhtarlık binaları, yollar ve   mahallerindeki yağmur suyu  kanalı, kaldırım ,  temizlik ve zabıta çalışmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

5 LİTRE ATIK YAĞ TOPLAYAN VATANDAŞLARA 1 LİTRE TEMİZ  YAĞ VERİYORUZ.””

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz  ise mahalle muhtarlarına  46.sı düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kartal'da çevre bilincinin hızla gelişmesine işaret ederek “Her toplantıda mahallelerimizin sorunlarını ve yapılması gerekenleri konuşup belediyemiz olanakları ile sorunları çözmeye çalışıyoruz. Önemli bir konu daha var. O da çevremiz ve dünyamız. Dünyamız hızla kirleniyor. Atık  yağ kampanyasını başlattık. Kirlenen Dünyada atık yönetimi çok önemlidir. Bir  litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Bunu önlemek için ekiplerimiz evlere kadar gidip atık yağ kampanyasını hem anlatıyor hem de hazırladığımız broşürlerimi veriyoruz. Kartal Belediyesi olarak bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek için Kartal genelinde evlerden 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara 1 litre temiz  yağ veriyoruz.” dedi.


""

“250 LİTRE ATIK  YAĞ GETİR, BİSİKLETİ GÖTÜR”

 Belediye Başkanı  Op. Dr Altınok Öz sözlerine şöyle devam etti. “Çocuklar 250 litre yağ topladıklarında onlara bisiklet hediye ediyoruz. Buradaki amacımız, insanlarda toplama alışkanlığının geliştirilmesi ve atık yağların işlenerek tekrar ekonomiye geri dönüşünü sağlamaktır. Biz Türkiye olarak enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Aynı zamanda Türkiye'de “Sürdürülebilir Enerji Verimliliği”ne uyan ve merkezi Belçika'da olan “Çevreci Belediyeler Birliği”ne üye bir belediyeyiz.  Bu birlik 10 yıllık plan yapmış ve 10 yıl içinde atık yönetimini güzel idare etmiştir. Zaman  içinde evsel atıkların minimize edilmesini ,  her türlü atığın kaynağından ayrıştırılarak toplanmasını, geriye kalan evsel atığı kilo bazında alınmasını sağlamıştır.  Kartal'da bu süreç içerisinde oluşacaktır. Toplanamayan ve kanunda yeri olan kilo bazlı atık toplama ile birlikte bütün bunlar yan yana geldiğinde ilerde kilo bazlı çöp toplama hadisesi gerçekleşecektir” dedi

DEPREM YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ

Kartal belediye başkanı Op. Dr Altınok Öz, Kartal'da Deprem Dönüşümün ün hızla devam ettiğini, dönüşmenin her türlü koşulunu yerine getirdiklerini söyleyerek “Kartal'da Yerinde Dönüşüm ile ilgili çalışmalar  devam ediyor. Yakında bir mahallede bir  yıkım töreni gerçekleşecek. Bazen  siyaset , halk yararına olan çalışmaları siyaset uğruna engelleyebiliyor. 4 yıldır bunu yaşıyoruz. Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aramızda iyi bir iletişim var dedim, siyaseten yadırgandım. Biz şikayet etme makamında değiliz. İş yapmak ve netice almak zorundayız. Bir sitenin planına,  benden  talepleri olmamasına rağmen dönüşebilmenin her türlü koşulunu  yerleştirdim. Ama rakip bir partinin yetkili kişisi gidiyor, “14 ay sonra biz seçimi alacağız, şimdi başlamayın bizim dönemimizde başlayın “ diyor. Ben de site sakinlerine “ne zaman başlarsanız başlayın. Ben  görevimi  yaptım sizi dönüşebilecek noktaya getirdim” diye karşılık veriyorum . Bu tür  tavırlar bile var. Çözümün ortağı olun.”dedi

 Tüm mahalle muhtarları tek tek söz alarak mahallerinde yapılan ve yapılmasını istedikleri sorunlarla ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72