Liseliler münazarada ter döküyor

Öğrencilere özgüven, tahammül, karşı görüşlere saygı duyma ve hoşgörü...

Liseliler münazarada ter döküyor

Öğrencilere özgüven, tahammül, karşı görüşlere saygı duyma ve hoşgörü...

28 Mart 2014 Cuma 14:40
Liseliler münazarada ter döküyor

Öğrencilere özgüven, tahammül, karşı görüşlere saygı duyma ve hoşgörü kazandırmak amacıyla Pendik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liselerarası Münazara Yarışması yoğun katılımla başladı.

“Hem Fikir Olmasak da Her Fikir Değerlidir” sloganıyla düzenlenen münazaraya Pendik’teki 32 lisenin öğrenci takımları katıldı. İlk elemeyi geçen 16 lise, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi Konferans Salonunda başa baş mücadelesine devam etti. Tez-antitez şeklinde yürütülen münazarada, daha önce yapılan münazaralardan farklı olarak konu önceden belirlenip yarışmacıların tartışmasına sunuluyor. Yarışmacılar, kendilerine ayrılan 15 dakikalık süre içinde da herhangi bir cihaz kullanmadan konularını yarışma jürisine anlatıyor. Her bir okul adına 4 öğrencinin katılım gösterdiği münazarada 4 jüri üyesi 100 puan üzerinden değerlendirmesini yapıyor.

Finali Başkan Şahin de izleyecek

Finalin 15 Nisan’da gerçekleştirileceği münazarada elemelerle 16 okulun sayısı 8’e, ardından 4’e düşürülecek. Final ise Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de katılımıyla 4 okul arasında gerçekleşecek. Pendik genelinde düzenlenen liselerarası münazara yarışması ile öğrencilere özgüvenlerini kazandırma, karşı görüşlere saygı duyma, tahammül sınırlarını bilme ve toplumdaki yerini alma gibi alışkanlıkları edindirme gibi alışkanlıkların kazandırılması amaçlanıyor.

32 liseden 16 okul elemeyi geçti

Münazaraya devam eden 16 lise, Pendik Anadolu Lisesi, Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi, Alparslan Anadolu Lisesi, Ercan Görür Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Pendik Fatih Anadolu Lisesi, Melek Aknil Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Pendik Tarık Buğra Anadolu Lisesi, Özel Pendik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Pendik İTO Ticaret Meslek Lisesi, Kurtköy Çok Programlı Lisesi, Pendik Kurtköy Anadolu Lisesi, Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi, Rauf Denktaş Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Pendik Nuh Kuşçulu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Velibaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak sıralanıyor.

 

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3