Kuvvetli yağış var, fırtına var, sıcaklık 11 dereceye düşüyor

Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Kuvvetli yağış var, fırtına var, sıcaklık 11 dereceye düşüyor

Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kuvvetli yağış var, fırtına var, sıcaklık 11 dereceye düşüyor

Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek. Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İstanbul'da sıcaklık 11 derecelere kadar düşecek.

 

Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

 

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.  

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI              

 

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI  

Rüzgarın iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

EDİRNE'DE YAĞMUR GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEDİ

Edirne'de etkili olan yağmur yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur, Edirne'de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar da bina altlarına ve duraklara sığındı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 27.8 kilo yağış düştüğünü, yağmurun çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti. Yağmur yağışı, Tekirdağ ve Kırklareli'nde aralıklarla etkili oldu, ancak bir sıkıntıya yol açmadı.

 

 

İSTANBUL: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.(20)

 

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey çevreleri başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.(21)

 

İZMİR: Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.(21)

 

Kaynak: hürriyet.com.tr

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72