Kumbaba Termal Kumlar Bölgesi'ne sahip çıkıldı?

Şile'de yaklaşık dört yıl önce kurulan Sivil Toplum Platformu'nun bu ayki...

Kumbaba Termal Kumlar Bölgesi'ne sahip çıkıldı?

Şile'de yaklaşık dört yıl önce kurulan Sivil Toplum Platformu'nun bu ayki...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Kumbaba Termal Kumlar Bölgesi'ne sahip çıkıldı?

Şile'de yaklaşık dört yıl önce kurulan Sivil Toplum Platformu'nun bu ayki konuları, Şile ve Ağva'da köy turizmi ve Kumbaba Termal Kumlar Bölgesi oldu. Şile Gardens Otel'de yapılan toplantıda önemli konu olarak ele alınan ve de ne yazık ki bu zamana kadar neredeyse kimsenin aklına dahi gelmeyen, Kumbaba Termal Kumlar Bölgesi masaya yatırıldı. Zaman zaman bölgede kamyonlar ile alınan kırmızı kumlara sahip olan ve bir zamanlar Şile'nin önemli değerlerinden olan Kumbaba Termal Kumları, toplantıda yeniden görüşüldü ve bu ve bunun gibi diğer değerlerimize yeniden sahip çıkmak gerektiğinin altı çizildi.  

Esnaf, Kumbaba Termal Kumullarını anlattı

Toplantıda ilk olarak Şile'de esnaflık yapan Sabri Kayacık adlı vatandaş, görsellerle sunumu ile Kumbaba'daki Termal Kumlar  konusunda bilgi verdi. Kayacık, kumlar hakkında yaptığı önemli tarihi araştırmaları platform üyelerine anlattı. Bizans İmparatoru ve İmparatoriçesi Justinianus ile eşi Teodora'nın (M.S. 530) Kumbaba'da kum banyosu yaptıklarını anlattı. Kum banyosunun 30 Haziran- 20 Temmuz tarihleri arasında sıcağın en yoğun olduğu tarihlerde yapılması gerektiğini ifade eden Kayacık, "Üniversite ile otel arasında kalmış bu güzelim yer şimdilerde katledilmiş durumda. Burası, turizmde ve sağlıkta şifa dağıtan bir yer. Buraya sahip çıkılarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Yapılan önemli açıklamaların ardından platform üyeleri arasında oluşturulacak bir heyet tarafından bölgede turizm ile ilgili ne yapılabilirliği konusunda çalışmalara başlanacağı ve ilçe turizmine katkı sağlanacağı ifade edildi.   

""

Toplantıda bir diğer önemli konu; Şile ve Ağva'daki ?köy turizmi' konuşuldu. Ağva'da butik otel sahibi olan Süleyman Gelibolu adlı işletmeci; Ağva'ya nasıl yerleştiğini, ilk geldiğinde nelerle karşılaştığını ve daha sonra neler yaptığını anlattı. Gelibolu, ev turizminin önemine dikkat çekerken, "Bizler yaşadığımız yerin kıymetini bilmiyoruz, dağda olan mantarı dahi değerlendiremiyoruz, yabancıların Şile'ye ilgileri olmasına karşı cevap vermekte güçlük çekiyoruz. Dışa kapalı bir Şileli olmak, fayda yerine zarar verir. Köylüler dahi pazarda sattıkları ürünü dışarıdan alıyor. Çamura bulayıp ?doğal' diye köy pazarında satıyor, bunları aşmak lazım. Eğer ki organik tarım diyorsak gerçekten o ürün organik olmalıdır" dedi.

""

Toplantıya; CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Üstüner, CHP İlçe Başkanı Aras Arslan ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve yönetimi, eski belediye başkanı Şeceattin Güney, üyeler ve davetliler katıldı.


Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72