Kuleli Askeri Lisesi ışıl ışıl

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya...

Kuleli Askeri Lisesi ışıl ışıl

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kuleli Askeri Lisesi ışıl ışıl

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya devam ediyor. Daha önce İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni de aydınlattı.

Tarihi binanın dokusuna uygun dış cephe dekoratifli aydınlatma projesi, mimar, mühendis ve restoratörler tarafından hayata geçirildi. 1828'de Süvari Kışlası olarak inşa edilen Kuleli Askeri Lisesi, görkemli görüntüsünü bu sayede geceye de taşıdı.

Işıklandırma, tarihi binanın dominant özelliği vurgulanacak şekilde gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı'nda Çengelköy ve Vaniköy arasında bulunan Kuleli Askeri Lisesi artık geceleri de İstanbul'un pek çok noktasından izlenilebilecek.

Osmanlı döneminde Mekteb-i Şahane olarak anılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 ay önce başlayan yenileme çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Yenileme çalışmalarında; bina depreme karşı güçlendirildi, dış cephesi yenilendi. Tarihi bina yeni aydınlatma sistemiyle Boğaz kıyısında adeta bir inci kolye haline geldi.

Kuleli Askeri Lisesi'nin meşhur iki kulesi 1968'de yapıldı. Lise, kuleler yapılmadan önce de bu adla anılıyordu. Çünkü ismini bulunduğu Kuleli Mahallesi'nden alıyordu. Osmanlı döneminde mahallede tahta kuleler vardı. Restorasyon çalışmaları 13 milyon liraya mal oldu.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72