Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

Kızlarımız okumalı sempozyumuna ilgi

Çekmeköy'de düzenlenen sempozyumda kız çocuklarının eğitim sorunları tartışıldı. Okul Meclis Başkanı Nurettin Şahinli'nin düzenlediği sempozyuma katılanlar arasında Sorumlu Hemşire Mihriban Şahinli, ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Platin, Levent Bulut ve çok sayıda öğrenci vardı. Sempozyum, izleyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

""

Sempozyumda konuşan ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Platin, “Yeni bir yıla kurucu başkanımız rahmetli Türkan Saylan'sız giriyoruz. Ama onun bize bıraktığı ödevlerin verdiği sorumlulukla, daha fazla çalışacağımızı biliyoruz. Ülkemizde her bireyin insana yaraşır bir hayat sürmesinin anahtarını; çocuklarımızın, özellikle de, fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarımızın eğitiminde görüyoruz” dedi.

Burs alan kızların sayısını 100 bine çıkarmak istediklerini söyleyen Leyla Platin, başlattıkları kampanyaya, eski Başkan Prof. Dr. Türkan Seylan'ın vasiyeti üzerine 100 bin kız çocuğuna ulaşıncaya kadar devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmasında; kız çocuklarının eğitimli, meslek sahibi ve kendi kararlarını kendi verebilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla başlatılan bu anlamlı kampanyaya katılmaya herkesi davet eden Platin, 2011 yılında çalışmalarının artarak süreceğini ifade etti ve kız çocuklarını, taşıyamayacakları yükler altında ezilmekten kurtarmanın yolunu bulacaklarını ifade etti.

Leyla Platin, şöylekonuştu: “Ülkemizde eğitimin kalitesini iyileştirmek ve özellikle fırsat eşitsizliği yaşayan kız çocuklarının okula gidebilmesini sağlamak amacıyla kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bu yıl 20. yaşını doldurdu. Öğrencilerin çağdaş bir eğitime kavuşması için 1989'dan bu yana çeşitli çalışmalar yürüten derneğin bugüne kadar eğitimine destek verdiği öğrenci sayısı da yaklaşık 75 bine ulaştı.

Bireysel ve kurumsal olarak sosyal sorumluluk duygusu taşıyan proje ortaklarıyla birlikte 36 bin kız çocuğuna temel eğitim ve orta öğrenim desteği, 32 bin üniversite ve yüksekokul öğrencisine burs veren ÇYDD, ayrıca ülkemize 32 kız yurdu, 30 köy okulu, bir lise, 24 ilkokul ve dört anaokulu kazandırdı.

Okul öncesi çocuklar için de 81 ilde 708 ana sınıfı ve 555 oyun parkı kurulmasını sağladı. Her düzeydeki okulları kitaplık, müzik aletleri, araç ve gereçle donattı, bu okullara onarım desteği verdi. Pilatin, konuşmasının sonunda, “Önümüzdeki sorunları birlikte aşmak için birlik olmalıyız.” Haber: Durmuş ACAR

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3