'Kitaplaaarrr' Çaycı Hüseyin'den

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri'nin gerçekleştirdiği kitap...

'Kitaplaaarrr' Çaycı Hüseyin'den

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri'nin gerçekleştirdiği kitap...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
'Kitaplaaarrr' Çaycı Hüseyin'den

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri'nin gerçekleştirdiği kitap okuma seferberliği programı ilginç karelere sahne oldu. Bir televizyon dizisinde 'Çaycı Hüseyin' karakterini canlandıran sanatçı Alparslan Özmol, elinde bulunan çay tepsisi ile vatandaşlara kitap dağıttı. Özmol'un, 'kitaplaaarrr' diye bağırmasına vatandaşlar kahkahalar ile güldü.




Pendik Kaynarca'da bulunan Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleştirilen okuma programında, derneğin yaşlı ve genç üyeleri de yer aldı. Okuma seferberliğine destek amacıyla Belediyece hazırlanan dünya klasiklerinden seçme eserlerin yer aldığı kitap setleri, gerçekleştirilen örnek programla sanatçı Alpaslan Özmol tarafından katılımcılara dağıtıldı.

'Gençleri teşvik etmeliyiz'


Sanatçı Alpaslan Özmol, "Kitap emektir, tutkudur, yöndür. Yönümüzü gençlere verip, onları kitap okumaya teşvik etmeliyiz" dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Alpaslan Özmol, eline aldığı çay tepsisinde bulunan kitapları, 'kitaplaaarrr' diye bağırarak okumaları için Başkan Dr. Kenan Şahin ve vatandaşlara dağıttı.

 

“Okuma seferberliğine destek veriyoruz”

Programa katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 'Pendik Okuyor' kampanyasının bu yıl 4.'sünün yapıldığını belirterek, "Şu anda rakamlar ümit verici olsa da yeterli değil. Bunu daha da arttırmamız lazım. Bu yıl 4.'sü yapılan 'Pendik Okuyor' kampanyası devam ediyor. Bu işin lokomotifi olan gençlerimize elimizden geldiğince destek vereceğiz. Çok kitap okuyorsanız, konuşurken cümleyi aramıyorsunuz. Kendinizi daha kolay ifade edebiliyorsunuz" dedi.




15 dakika kitap okudular

Dernek üyeleri, 15 dakika boyunca ellerinde bulunan kitaplardan piyesler okudu. Program, çay ikramının ardından son buldu. 4 yıldır devam eden 'Pendik Okuyor' kampanyası çerçevesinde, dernekler, lokaller ve okullarda düzenlenen programlarda, vatandaşların kitap okumaları amaçlanıyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3