Kirazlıtepe'ye yakışır Festival

Üsküdar Belediyesi tarafından Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerine 3 bin adet...

Kirazlıtepe'ye yakışır Festival

Üsküdar Belediyesi tarafından Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerine 3 bin adet...

05 Mayıs 2014 Pazartesi 10:57
Kirazlıtepe'ye yakışır Festival

Üsküdar Belediyesi tarafından Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerine 3 bin adet kiraz fidanı dağıtıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Kirazlıtepe Şenol Güneş Parkı'nda düzenlenen kiraz fidanı dikim ve dağıtım törenine  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende  konuşan  Bakan Eroğlu, adı Kirazlıtepe olmasına rağmen bir tek kiraz ağacının olmadığı yere kiraz fidanı dikmek için bir araya geldiklerini belirtti. Eroğlu, "Türkiye'yi ve dünyanın incisi İstanbul'u yemyeşil yapmamız lazım" dedi. Eroğlu, İstanbul'un Asya yakasında bir Asya ormanı ve Avrupa yakasında bir şehir ormanı kurduklarını söyledi. İstanbul'da geçmiş dönemde 100'er bin erguvan ve ıhlamur fidanı dikildiğini belirten Eroğlu, "Bu sene 15 milyon fidanı İstanbul'da toprakla buluşturacağız. Bu seferberlik devam edecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “Bugün bir fidan dikmek geleceğe umut demek, geleceğin başlangıcı demektir. Bu fidanlar büyüyecek, serpilecek, çiçekler açacak ve meyve verecek" dedi.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada Kirazlıtepe’nin adına yakışır bir çalışma yaptıklarını ifade ederken, seneye burada bir Kiraz Festivali yapacaklarının müjdesini verdi. Vatandaşlardan, Mayıs ayına kadar dikilmesi gereken fidanları evlerine gider gitmez bahçelerine ekmelerini isteyen Türkmen, herkesin bu dünyada bir dikili ağacı olması gerektiğinin altını çizdi.

""

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, diktikleri kiraz fidanına can suyu verdi.

Şenlikte vatandaşlara Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 3 bin adet kiraz fidanı dağıtımı yapıldı.

Son Güncelleme: 05.05.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72