Kaymakam ÇEK'ten ESSİAD'a ziyaret

Ümraniye'de göreve başladıktan sonra kendisine hayırlı olsun ziyaretinde...

Kaymakam ÇEK'ten ESSİAD'a ziyaret

Ümraniye'de göreve başladıktan sonra kendisine hayırlı olsun ziyaretinde...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kaymakam ÇEK'ten ESSİAD'a ziyaret

Ümraniye'de göreve başladıktan sonra kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür amaçlı iadeyi ziyaretler gerçekleştiren Kaymakam Mustafa Çek, bu kapsamda ESSİAD'ı ziyaret ederek bir süre görüş alış verişinde bulundu.

 

Ümraniye'nin yeni kaymakamı Mustafa Çek, sokağa indi. Genç, dinamik yapısı ve güleryüzlü kişiliği ile göreve başladığı günden itibaren farklı bir tarz oluşturan Kaymakam Çek, kendisine hayırlı olsun ziyareti yapan kurum ve kuruluşlara teşekkür amaçlı iadeyi ziyaretler başlattı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Necmettin Sarı başkanlığındaki Esnaf Sanatkarları ve Sanayici İşadamları Derneği'ni ziyaret eden Kaymakam Çek, dernek yöneticileri ile bir süre görüş alış verişinde bulundu. 


""

 

Önce kurumsal sonra da bireysel manada iadeyi ziyaretler gerçekleştireceğim diyen Kaymakam Çek, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı'nın, Artık misafirliğiniz bittiğine göre Ümraniye'yi nasıl bulduğunuzu değerlendirir misiniz? sorusuna; Görevimiz gereği biz ilçeyi kamu hizmetleri bakımından değerlendiririz. Bu manada baktığımızda yerel yönetimin başarılı çalışmalarına rağmen Ümraniye hala sıkıntılı bir yer. Örneğin hala 60 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor dedi.


""

 

Ümraniye'nin her yıl ortalama % 8 büyüyen bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Çek, Yeni ilçelere bölündükten hemen sonra 553 bin olan nüfus, şimdi 603 binlere ulaşmış durumda. Demografik yapı elbette hareketlilik getiriyor ama Ümraniye'nin bir göç sorunu da var diyebiliriz. İnşaat sektörü bölgeye büyük bir hareket getirmiş ve ilçeyi kalkındırmıştır. Sosyal ve kültürel manada Ümraniye, İstanbul'un merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor dedi.

 

ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konruşmada, bölgenin ekonomik canlılığına dikkat çekti. Eskiden Ümraniyeliyim' demekten çekinirken, şimdi gururla Ümraniyeliyim' diyoruz. Eskiden gecekondu ve varoş olan Ümraniye şimdi örnek bir ilçe konumunda. Bu durum biz işadamlarına büyük katkı sunuyor. İlçede birbirinden önemli sanayi siteleri mevcut. Mesela İMES Sanayi Sitesi Türkiye'nin örnek bir kuruluşu dedi.

 

""


Kaymakam Mustafa Çek'in güleryüzlü kişiliği ve genç yapısının Ümraniyeliler için son derece sevindirici olduğunu dile getiren ESSİAD yöneticileri, Ümraniye'nin geçmişine baktığımızda hafızalarda iki kaymakam geniş yer tutuyor. Bunlardan biri Caner Akay değeri ise Zübeyir Kemelek. Her ikisi de sürekli halkın içinde ve vatandaşla beraberlerdi. Caner bey de Zübeyir bey de vatandaşın düğününe ve cenazesine koşarlardı. Öyle ümit ediyor ve bekliyoruz ki siz de bu güleryüzlü yapınızla sürekli halkla beraber olup gelecekte iyi anılar bırakacaksınız dediler.

 

Sohbet havasındaki toplantıda Ümraniye ve bölgeye yönelik çeşitli konular da istişare edildi. Kaymakam Mustafa Çek, vatandaşla yakın diyalog ve istişareler içerisinde olmayı urzuladıklarını ifade etti. Toplantı sonrasında ise hep birlikte fotoğraf çekildi. 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3