Kartal'da yeni uygulama

Kartal'da yeni uygulama

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal'da yeni uygulama

Kartal Belediyesi Çöp Toplamada Yeni Uygulamaya Başlattı

 

 Kartal Belediyesi kentin çöplerinin toplanması konusunda gerekli dikkati göstererek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, belediye sınırları içinde 20 mahalle de düzenli çöp toplama hizmetine devam ediyor. 22'si gündüz 8'i gece toplam 32 araç ve 96 kişilik ekiple yılda yaklaşık 453.550 kg çöp toplanıyor. Belediye yeni başlattığı uygulama ile 15 yer altı ve 236 adet modern görünümlü yer üstü konteynırları da ilçede planlanan yerlere koydu. Cadde, sokak ve on iki adet pazar yerinden de 2012 yılı içinde toplanan 126.760.000 kg çöplerde, 20 bin 565 sefer ile Tuzla ilçesi ‘Aydınlı Transfer İstasyonu'na nakledildi.  8 sorumlu 131 görevli ile sabah  saat 06:00 ile 09:00 saatleri arasında cadde ve sokak süpürme çalışmaları da sürdürülüyor. 220 adet cadde ve 500 adet sokakta devam eden çalışmaların yanı sıra hastane, okul, cami ve diğer kamu kuruluşlarında toplu çalışma ekipleri ile de temizlik hizmeti veriliyor. Üç adet vakumlu süpürme aracıyla yaprak çekme ve süpürme çalışmasında bulunuluyor. Kamu kuruluşları başta olmak üzere moloz ve cürufların alınması ile 2012 yılında 873 sefer ile 11.142.900 kg atık, ‘Şile Döküm Sahası'na taşındı. 2012 yılında toplam 122 adet muayenehanenin ve hastanenin 84.000 kg tıbbı atığı, Kemerburgaz İBB Tesisleri'ne taşındı.  Ayrıca Belediye temizlik ekiplerince boş arsa ve yol kenarlarının ot temizliği de yapıldı.  Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr Altınok Öz ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen çalışmaları alanda denetliyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, temiz çevre ve sağlıklı toplum adına belediye olarak birden çok projeyi uygulamaya koyduklarını belirterek, “Kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındandır. Kartal Belediyesi olarak sokak, cadde, mahallelerimizde çevre temizliğini önemsediğimiz gibi, atıkların da ayrışması doğanın ve geleceğimizin korunması adına bir dizi çalışma sürdürüyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere herkesin daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir Kartal için düşünce ve katkılarını da önemsiyoruz. Okullarımızın ve çevre ile ilgili araştırma yapan kuruluşların atıklardan doğru yararlanma yönündeki çabalarını  da destekliyoruz Temizlik, atığı toplamakla sona ermiyor; her atığın doğadan yok olacağı süreye kadar zararlı duruma ermemesi için de ayrı bir  çalışma gerekiyor.

 

Çöp toplamada çevreye uyumlu ve  estetik konteynır çalışmalarını sürdürüyoruz. İlçemize 15 yer altı ve 236 adet modern görünümlü yer üstü konteynırları yerleştirdik. 2012 yılında 1946 adet taşımalık çöp konteynırı onarılarak 1250 adet yeni taşımalık çöp konteynırı, taleplere uygun yerlere dağıtıldı. 2012 yılında 22 bin 376 adet konteynır da yıkama işlemine tabi tutuldu.  Ayrıca Okullarda çocuklarımızın dikkatini çekecek çizgi kahramanlarını konteynırlar üzerine yaparak; sloganlarla ilgilerini çevre temizliği üzerine yoğunlaştırmak istedik. Okullarımızda bu uygulamayı sürdüreceğiz, Katı atıktan, kapak toplamaya kadar farklı ayrıştırıcı toplama kampanyalarını da devam ettiriyoruz. Doğayı ve çevreyi hepimizin, hem temizliği hem de koruması için vatandaş belediye işbirliği içinde hizmet üretmeye ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3