Kartal'da Sokak Hayvanları Korunuyor

Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için,...

Kartal'da Sokak Hayvanları Korunuyor

Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için,...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal'da Sokak Hayvanları Korunuyor

Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için, İstanbul da ilk olma özelliği taşıyan örnek bir projeyi başlattı. Şebeke suyuna bağlı, şamandıralı, 8 litre su kapasiteli, sürekli su bulunduran, temizliği kolay, sabitlenebilen suluklar öncelikle şebeke suyu bulunan ve uygun yerlere yerleştirilmeye başlandı. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları ile yerleştirilen otomatik suluk sistemi, suyu şehir şebekesinden veya hidrofordan alıyor. Gelen su, alt bölmeden suluğa giriyor ve belli bir seviyede sistem otomatik olarak su girişini kapatıyor. Kap içerisindeki su, hayvanlar tarafından içildikçe ya da güneşin etkisiyle buharlaştıkça, otomatik mekanizma sayesinde eksilen su tamamlanıyor ve hazne sürekli suyla dolu kalıyor dolayısıyla sokakta yaşayan hayvanlar susuzluklarını giderebiliyor. 2011 yılı içinde ilçe genelinde 50 yere konulacak suluklar, şebeke suyu temin edilebilecek kamu kurumları çevresi, siteler ve benzeri yerlere de yerleştirilerek yaygınlaştırılacak. Suluklardan sokaklarda yaşayan tüm hayvanlar faydalanabilecek.

 

“Hayvan sevgisi olan yeni bir nesil yetiştirmek”

 

Kartal Belediyesi geçtiğimiz yıl Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile sokak hayvanlarını korumak amacıyla büyük bir projeye imza atmıştı. Türkiye'de ilk olan “Sokak Hayvanları Platformu” projesinde sokak hayvanlarının hızla rehabilite edileceği, sokakta hayatını idame ettiremeyecek sakat, yaşlı ve yavru hayvanların barınacağı, hasta veya yaralı olan hayvanların da tedavilerinin yapılacağı entegre bir rehabilitasyon merkezi ve bakımevi yapılması yer alıyordu. Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan hayvan hakları konusundaki duyarlılığa dikkat çekilmesi açısından önemli olan söz konusu projeler, toplumsal farkındalığın geliştirilmesinde önem taşıyor. Kartal'daki sokak hayvanları sorununa çözüm üretecek projeler geliştirmek; Kartallıların desteği ve dayanışmasıyla beklentileri karşılayacak düzeye geliyor. Kartal Belediye Başkanı Op Dr Altınok Öz, sokakta dahi olsa hayvanlara bakacak ve içinde hayvan sevgisi olan yeni bir nesil yetiştirmenin önemini tüm hayvanlara dönük projelerde vurguluyor. Öz, sokak hayvanlarının yaşamlarını kontrol altına alarak;  hayatın bir parçası olarak görmenin öneminin, tüm Kartallılar için de geçerli olması gerektiğini belirtiyor.

 

Kartal Belediyesi'nin, sokak hayvanları sorununa duyarlılığı arttırmak için çeşitli kesimlerde eğitim çalışmalarının yapılması; hayvanların sokaklarda bakımı ve beslenmelerine yardımcı olacak insanlardan oluşacak gönüllü platformunun oluşturulması, Kartal Belediyesi'nin mevcut imkânlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve varsa aksaklıkların giderilmesi yönünde hayvanlara dönük projeleri ve çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3