Kartal'da soğanlı bitki dağıtıldı

Kartal'da soğanlı bitki dağıtıldı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal'da soğanlı bitki dağıtıldı

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği “Soğanlık'tan Saraylara Giden Zarafet” kampanyası kapsamında geçtiğimiz gün soğanlı bitki dağıtımı yapıldı. 

Kartal Belediyesi, “Soğanlık'tan Saraylara Giden Zarafet” kampanyası kapsamında geçtiğimiz gün yaklaşık on dört bin lale, sümbül, nergiz ve çiğdem soğanı dağıttı. Soğanlı bitki dağıtımı için Soğanlık'a gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Soğanlıklılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.  Başkan Öz, burada kalabalığa “Soğanlıklı olarak lalenize sahip çıkın. Lalenin anavatanı burasıdır” diye seslendi. Başkan Öz, konuşmasında, Haseki Sultan'a Soğanlık'tan lale soğanı gönderildiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Haseki Sultan'a buradan lale gidiyordu. Soğanlığın ismi lale soğanından geliyor. Onun için buranın simgesi lale olmalıdır. Bizler laleye sahip çıkarsak, dünyaya lalenin Soğanlık'tan yayıldığını gösterebiliriz. Dünya, lalenin anavatanını Hollanda olarak biliyor.  Lalenin asıl anavatanı Soğanlıktır” dedi. 

 

""

Başkan Öz, konuşmasının ardından bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve Soğanlık mahalle halkıyla sohbet ederek; hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Aydos Ormanı'ndaki Gizli Hazine'

1676'li yıllarda adını lale soğanlarından alan,  Çalık Ahmet tarafından kurulan Soğanlık, Osmanlı saraylarının bahçelerini süsleyen lalelerin doğal yetişme alanıydı. Aynı zamanda Kartal Aydos Ormanı da bitki zenginliği taşıyan nadir bölgelerden biri olarak korunması gerekli tür çeşitliliğiyle dikkati çekiyor. Kartal Aydos Ormanı'nda çiğdem, bodur süsen, üzüm sümbülü, tükürük otu soğanlı bitki türleri arasında yerini alıyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72