Kartal'da konser çok beğenildi

Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu'nun verdiği müzik ziyafeti,...

Kartal'da konser çok beğenildi

Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu'nun verdiği müzik ziyafeti,...

19 Haziran 2014 Perşembe 14:18
Kartal'da konser çok beğenildi

Kartal musiki Derneği konseri çok beğenildi

Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu'nun verdiği müzik ziyafeti, Kartallılardan büyük beğeni topladı.

Kartal Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu, Şef Füsun Batum yönetiminde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Emine Şanlı'nın sunucu ve solist olarak katıldığı konser, dinleyicilerden bol bol alkış alırken büyük beğeni topladı. Konsere Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Söz Yazarı ve Bestekar Hüsamettin Elçi, Doç. Dr. Arif Şanlı, Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları ve çok sayıda Kartallı müziksever katıldı.

Şef Füsun Batum yönetimindeki Kartal Musiki Derneği Kadınlar Korosu, 9 müzisyen, 16 korist ile repertuarındaki birbirinden güzel eserleri, solo ve koro olarak iki bölüm halinde seslendirdi. Türkiye'nin ünlü bestekarlarının eserlerinin de yer aldığı repertuarda "Artık yeşerecek bir dalım yok","Bir garip yolcuyum hayat yolunda", "Yarabbim sen büyüksün", "Azize", Yalan yalan", "Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına","gibi Türk Sanat Müziği’nin sevilen bir çok şarkısı yer aldı. Dinleyicilerin de keyifle eşlik ettiği iki bölümlük konser büyük beğeni topladı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, konserin ardından Kartal'ı 20 yıldır yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil eden ve sanat camiasında saygın bir yere sahip olan Kartal Musiki Derneği'nin koro şefi ve solist Füsun Batum'a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına bir plaket takdim etti. Sanat müziğinin özel ve önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Gürer, "Kartal'da Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile başlayan süreçte her sanat dalına ayrı önem verilmeye başlanmıştır. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, sanat ile ilgili derneklerimizin de önemli bir destekçisidir ve belediye olarak bu anlamda işbirliği içinde çalışmamızın önderidir. Güzel ses, güzel müzik, güzel sazlar ve bu güzellikleri dinlemeye gelen güzel insanlarla muhteşem bir konser yaşıyoruz. Sevilen şarkılardan oluşan repertuarı izlerken etkilenmemek olası değil. Kadınlar Korusu ve Füsun Batum ile saz sanatçılarımıza, bu güzellikleri bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Sezonun son konseri olmasına karşın, gelecek dönemde de Kartal Musiki Derneği ile yeni etkinliklerde bir arada olmayı diliyoruz" dedi.

Kartal Musiki Derneği TSM Korosu Şefi Doç. Dr. Arif Şanlı, konser sonunda sahneye çıkarak şef Füsun Batum'a çiçek takdim ederek konser için teşekkür etti. Şanlı, "Bizlere ve sizlere bu güzellikleri yaşatan, Kartal'lımızın sanatına ve kültürüne katkı sunan, başta değerli Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere değerli Kadınlar Koromuzu ve şefimiz Füsun Batum'u yalnız bırakmayan sanatseverler ve siz Kartal halkına çok teşekkür ediyorum" dedi. 

 

Son Güncelleme: 19.06.2014 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72