Kartal'da işsizlik sorununa çözüm

Kartal Belediyesi işsizlik sorununa yönelik çalışmalara ara vermeden devam..

Kartal'da işsizlik sorununa çözüm

Kartal Belediyesi işsizlik sorununa yönelik çalışmalara ara vermeden devam..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal'da işsizlik sorununa çözüm
Kartal Belediyesi işsizlik sorununa yönelik çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda belediye, işverenlerle işsizleri Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı'nda bir araya getirmişti. Yapılan görüşmeler sonrasında uygun olan adaylara iş umudu doğmuştu. Bu kapsamda belediye geçtiğimiz hafta boyunca alanında bilinen tanınmış firmaların üst düzey yöneticileri ile Kartallı işsiz gençleri bir araya getirdi.

Daha önce Kartal Belediyesi'nin özgeçmiş havuzuna özgeçmişlerini gönderen işsiz Kartallılar Kartal Ekolojik Pazar Çadırı'nda çok sayıda özel firma temsilcisiyle görüştü. Yapılan görüşmelerde firma temsilcileri tarafından işsiz gençlere, istihdam alanına ilişkin bilgi verilerek; firmaların kendi alanlarında yaptığı çalışmalar aktarıldı.

Firmalar, hayata geçirdikleri sosyal proje kapsamında personel profillerini İş-Kur ve Belediyelerle gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucunda kurumlara iletiyor. Talep ettikleri personel alımları, görüşmeler sonucunda belirleniyor.  Görüşmeler sonrasında işe kabul edilen adaylar, bulunduğu firma tarafından eğitim sürecine alınıyor. Firmalar bir aylık eğitim sonrasında başarılı ve çalışmaya hevesli gençleri bünyesinde istihdam ediyor.

Kartal Belediyesi işsizlerle işverenleri 2009 yılından beri buluşturmaya devam ediyor. İşsizlerle, işverenleri buluşturmak için oluşturduğu özgeçmiş havuzuna öğrenim ve meslek, deneyim bilgilerini gönderen işsizler, önümüzdeki günlerde de firmaların talepleri doğrultusunda işverenlerle bir araya getirilecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3