Kartal'da bayram hazırlıkları sürüyor

Kartal Belediyesi şehir merkezinde bulunan ve birçok olumsuz duruma neden...

Kartal'da bayram hazırlıkları sürüyor

Kartal Belediyesi şehir merkezinde bulunan ve birçok olumsuz duruma neden...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal'da bayram hazırlıkları sürüyor

Kartal Belediyesi şehir merkezinde bulunan ve birçok olumsuz duruma neden olan Karlıktepe Mahallesi Eski Yakacık Caddesi Topçamlar Mevkii Oto Pazarı alanına kurulan kurban satış ve kesim alanını, Yunus Mahallesi tren istasyonu altı, minibüs yolu üzerinde bulunan alana taşıdı.

Daha önceki yıllarda oto pazarı alanına kurulan kurban satış ve kesim alanı, yoğun trafik akışı nedeniyle araç ve yaya geçişi sorunlarına, yaşam alanlarına çok yakın olması nedeniyle de kötü koku ve görüntü kirliliğine yol açıyordu. Kurban kesim alanı, vatandaşların geçmiş yıllardaki şikâyetlerinin giderilmesi amacıyla, etrafında çok fazla yerleşim yeri olmayan Yunus Mahallesi'nde boş bir alana taşındı.

Anadolu yakasında oturan tüm vatandaşlar, Kartal'da yeni kurulan kurban satış ve kesim alanına çok daha kolay ve hızlı ulaşabilecek. Vatandaşlar tren vasıtasıyla Yunus Tren İstasyonu'na 2 dakika mesafede alanda olabilecekler. Alana aynı zamanda, Pendik-Kadıköy minibüsleri ve halk otobüsleri ile de ulaşmak mümkün. Hususi araçları ile gelen vatandaşlar ise araçlarını kurban kesim ve satış yerinde olan otoparka bırakabilecek.

Kartal'a yeni kurulacak olan kurban satış ve kesim alanında raylı sistem ile çalışan mobil kesim ünitesi yer alacak. Vatandaşlar, pazardan aldıkları kurbanlıkları aynı alan içinde yer alan kesim ünitelerinde uygun koşullarda ve zahmetsiz bir şekilde kesebilecek. Kurban kesiminin doğru yöntemlerle yapılması ve herhangi bir sağlık probleminin yaşanmaması için kesim işlemi usta kasaplar tarafından yapılacak.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurbanlık hayvanları cadde, sokak, park, meydan ve yol kenarlarında, ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu, Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddelerine göre işlem yapacak. Kurban Bayramı süresince, sivil zabıta ve sağlık ekipleri mahalleleri gezerek, belirlenen yerler dışında kurban kesen vatandaşlara gerekli uyarılarda bulunacak.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3