Kartal'da baharın gelişi kutlandı

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Kartal'da coşkuyla karşılandı. Kartal...

Kartal'da baharın gelişi kutlandı

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Kartal'da coşkuyla karşılandı. Kartal...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal'da baharın gelişi kutlandı

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Kartal'da coşkuyla karşılandı. Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu'nda baharın müjdecisi Nevruz kutlandı. Kutlamaya, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal İlçe Mili Eğitim Müdürü Bahattin Gök, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve Kartallılar katıldı.

Kutlama töreninde Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu öğrencileri Nevruz konulu şiirler okudu. Şiirlerin ardından okulun folklor ekibi Van ve Trabzon yöresinden halk oyunları sergiledi. Daha sonra Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları halkın coşkulu alkışlarıyla temsili Nevruz ateşinden atladı. Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ve kutlamaya katılanlar, örsün üzerinde demir döverek; renkli yumurta tokuşturdu. Okulun bahçesine fidan diken protokol heyeti temsili ritüellerle baharı karşıladı.  Törenin sonunda ise Atalar Merkez Camii aşevi personeli, Nevruz'a katılan konuklara gözleme ikram etti.

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3