Kartal Zabıtası Görevi Başında

Kartal Zabıtası Görevi Başında

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal Zabıtası Görevi Başında
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İlçede faaliyet gösteren iş yerlerini,  periyodik olarak denetleyen zabıta ekipleri,  okul kantinlerine, fırınlara yönelik genel denetim uygulamalarını sürdürüyor. Kartal'da hizmet veren iş yerlerinin ruhsat şartlarına uygunluğunu inceleyerek,  vatandaş şikâyeti odaklı denetleme çalışmalarını sürdüren ekipler, metruk binaların ve kaçak yapıların yıkımında yasa gereği sorumluluk alıyor.

 

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, ilçe genelinde hayata geçirdiği uygulamalara yönelik yaptığı açıklamada, “İlçemizde zabıta görev ve sorumluluğuna uygun çalışmalara devam ediyoruz. Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz'ün, ‘halkımıza sorun değil çözüm üreten belediye olmalıyız' prensibine uygun çalışmalarda bulunuyoruz. Zabıta Müdürlüğümüzün önceliği ceza değil uyarıdır ve sorunların giderilmesi için denetimleri arttırmaktır. Gerektiğinde, zorunluluk halinde, ceza uygulamasına geçmek durumunda kalmaktayız. 2005 yılında 1660 olan sözlü şikâyet sayısının, 2012 yılında 7577 olmasına rağmen çözümcül bir anlayışla sorunlara yaklaşmaktayız.  İmar Müdürlüğü ile yapılan inşaat denetim sayısının 2005'de 843 iken 2012'de 17'ye inmesi, bu anlamda kurallara uyulması konusunda alınan önlemlerin olumlu yansımasıdır. Ayrıca ulaşım yollarına açılan okul önlerinde, yoğun trafik olan noktalarda okul dağılması sırasında zabıta olarak çocuklarımızın yollardan rahat geçmesi için  gereken önlemleri almaya  devam etmekteyiz” dedi. 

 

Kartal Zabıtası ilçe genelinde birçok özgün uygulamayı hayata geçirmeye devam ediyor.  2010 yılından itibaren ülke genelinde düzenlenen merkezi sınav günlerinde ilçenin belirli noktalarına kurduğu “Sınav Yeri Danışma Noktaları”yla  sınava girecek öğrencilerin, okul adreslerini bulmalarında yardımcı oluyor. Ekipler uygulamaya bu yılda devam edileceklerini belirtti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3