KARTAL GENÇLİK VE KARİYER MERKEZİ AÇILDI

Kartal Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle hayata...

KARTAL GENÇLİK VE KARİYER MERKEZİ AÇILDI

Kartal Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle hayata...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
KARTAL GENÇLİK VE KARİYER MERKEZİ AÇILDI

Kartal Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi'nin açılışı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi hakkında konuklara bilgi verilmesiyle başlayan açılışta Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır ve Dernek Başkanı Başak Saral ile Okan Üniversitesi Rektörü Ahmet Topuz'un yanı sıra akademisyenler Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Gonca Yamamoto, Yrd. Doç. Dr. Ayşin Şişman ve Kartal Belediyesi'nden birim müdürleri yer aldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'lı gençlerin önünü açmak, potansiyellerini tespit ederek onlara iş olanağı sağlamak açısından bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Öz, " Bazı insanların bilgisi çoktur ama o bilgiyi aktarmayı bilemeyebilir. Bir diğer insan ise daha az bilgili olmasına rağmen bilgisinin % 100'ünü ortaya koyabildiği için her zaman kazanır. Önemli olan bilgiye ulaşabilmek ve toplum yararına aktarabilmek. Bu projeden beklentim, bilgi ile pratik zekânın yan yana getirilebilmesi. Bu kapsamda Gençlik ve Kariyer Merkezi'nden, Kartal'ın geleceği açısından maksimum yarar bekliyoruz" dedi.
2008'de kurulan Kalkınma Ajansı'nın, ilk kez bir CHP'li belediyenin projesine onay verdiğine dikkat çeken Başkan Öz, " bunun için Valiliğe teşekkür ederim. İstanbul'un kalkınması sadece iktidar partisinin belediyeleri değil tüm belediyelerin desteklenmesiyle olur. Bundan sonra inşallah toplumun değerlerini göz önünde bulunduran bir Kalkınma Ajansı'yla yüz yüze oluruz" ifadesini kullandı.

Hedef 6 bin 630 gence hizmet

Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi'nin hizmete girmesiyle Kartal Belediyesi, Kartal ilçesinde ikamet eden, sosyal ve ekonomik şartlar sebebiyle toplumsal olarak imkânsızlıklar yaşayan ve dezavantajlı konumda olan 6 bin 630 gencin bilgi ve becerilerinin arttırılması, okulda ve meslekte başarı seviyelerinin yükseltilmesi, istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, hizmete erişimlerinin kolaylaştırılması, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının arttırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi'nde çalışan personel tarafından her ay organize edilecek üniversite ziyaretleri ile gençlere hem üniversitelerin hem de bölümlerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, eğitim öğretim kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör v.b kurumlarıyla "Kariyer Günleri" organize edilerek gençler, mesleki alanda bilgilendirilecek ve uzmanlar tarafından gençlere yönelik her ay 2 Kişisel Gelişim Semineri düzenlenecek. Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi'nde gençlerin beklenti ve ihtiyaçları tespit edilecek, uzman personel tarafından saha araştırması programı oluşturularak gençler ve işverenler ile ilgili veriler toplanacak. Bu şekilde gençler ve işverenlere ait bir veri bankası ve özgeçmiş havuzu oluşturulacak. Kartal'da yaşayan gençler ayrıca bu merkezde, kendilerine uygun meslek seçimlerini yapabilmeleri için uzman personel tarafından kariyer testine tabi tutularak mesleki açıdan rehberlik hizmeti alabilecek. 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72