Kardeşlik Sofrası Hasanpaşa Mahallesi'nde

Sultanbeyli'de mahalle iftarlarının ikinci adresi Hasanpaşa Mahallesi oldu.

Kardeşlik Sofrası Hasanpaşa Mahallesi'nde

Sultanbeyli'de mahalle iftarlarının ikinci adresi Hasanpaşa Mahallesi oldu.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 16:10
Kardeşlik Sofrası Hasanpaşa Mahallesi'nde

 

Kardeşlik Sofrası Hasanpaşa Mahallesi’ndeydi

Sultanbeyli’de mahalle iftarlarının ikinci adresi Hasanpaşa Mahallesi oldu. Binlerce kişinin katıldığı iftar programında Ramazan'ın bereketi paylaşıldı.

 

Her mahallede iftar programı düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi, iftar sofralarının ikincisini Hasanpaşa Mahallesi’ne kurdu. İftar programına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç’in yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

İftar programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Birlik ve kardeşliğimizin temelini oluşturan bu mübarek Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, bu kardeşlik sofrasını bizimle paylaşan hereksi muhabbetle selamlıyorum" dedi.

 

Ramazan ayında yapılan çalışmalara değinen Keskin, "Ramazan ayının kucaklayıcı iklimi,  Sultanbeylimiz için de daha güzel ve daha güçlü yarınları içinde barındırmaktadır. Bu kardeşlik sofralarımızda oluşturduğumuz birlik ve beraberliğimizi daim kılalım" dedi. 4 yıldır yapılan etkinlikleri anlatan Keskin, "Her yıl sizlerle mahallerimizde bir araya geliyoruz. Bu yıl yine 15 mahallemizde kurulacak 15 iftar sofrasında sizlerle iftar coşkusunu yaşıyoruz.  İftar öncesi çocuklarımız eski Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı etkinliklerde eğleniyor. Kent meydanımızda çok değerli isimlerden bu kutlu ayın hikmetlerini dinliyoruz. İlahi ve ezgilerle ruhumuzu besliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Dünyada yaşanan gelişmelere değinen Keskin, "Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkiesatn’da şiddet gören, Zulüm gören dua bekleyen kardeşlerimiz için dua etme vaktidir." dedi ve ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

""

Sultanbeyli Gelişiyor

Sultanbeyli’nin son yıllarda gelişim evresine girdiğini ve bunun devam edeceğini söyleyen Keskin, “Çevremizde son 4 senedir nelerin değiştiğini hep beraber görüyoruz. İlçemizi her zaman daha ileriye götürmek için adımlar atıyoruz. Hep bunun gayreti içinde olduk” dedi.

 

İlçeye son dönemlerde birçok yaşam alanı kazandırdıklarının altını çizen Keskin, Hasanpaşa Mahallesi sınırı içerisinde bulunan ve çok amaçlı bir yapı olan Çeçenistan Parkı’nda çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Parkın kısa süre içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyleyen Keskin, “İçinde sınıflarımız olacak, kütüphanemiz olacak. Gençlerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir park olacak” dedi.

""

İlçede yatırımlar var

Sultanbeyli’nin son yıllarda yatırım hamlesi yaptığını ve bunun büyük çoğunlukla TEM bağlantı yolları sayesinde olduğunu ifade eden Başkan Keskin, "İlçemizdeki yatırım hamlesini ve hareketliliği hep birlikte rahatlıkla görebiliyoruz. Alışveriş merkezleri, konutlar, fabrikalar yükseliyor. Bu aynı zamanda gençlerimiz için yeni iş olanakları demek. Kendi ilçelerinde çalışacaklar. Her yatırım yeni bir istihdam kapısı demek.” dedi.

 

Gölet Projesi’ndeki son durum hakkında da katılımcılara bilgi veren Keskin, çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde açılışının yapılacağını söyledi. Özellikle son yıllarda eğitim adına olumlu gelişmelerin yaşandığı Sultanbeyli’nin çok sayıda okula kavuştuğunu kaydeden Keskin, eğitim yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini ve bu kapsamda gençlik merkezlerini ilçe halkının hizmetine soktuklarını ifade etti.

 

Başkan Keskin’in ardından konuşan AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de aynı iftar sofralarında buluşmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “İlçemizin geliştiğini hep birlikte görüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Daha iyi bir Sultanbeyli için hep birlikte çaba gösteriyoruz” dedi.

 

Binlerce kişinin katıldığı Hasanpaşa Mahallesi iftarının bir bölümü Ülke TV’den canlı yayınlandı ve Belediye Başkanı Keskin yayında Ramazan programlarını ve Sultanbeyli’yi anlattı.

Son Güncelleme: 15.07.2013 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3