KARDER'den muhteşem gece

KARDER'den muhteşem gece

26 Şubat 2013 Salı 11:17
KARDER'den muhteşem gece

 Kısa adı KARDER olan, Kars ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneğinin 'geleneksel Kaz Gecesi' siyaset ve iş dünyasından çok sayıda tanıdık simayı bir araya getirdi. Gece, katılım ve coşkusuyla dört dörtlüktü.

 

 

Kısa adı KARDER olan, Kars ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği, geçtiğimiz hafta sonu 'Geleneksel Kaz Gecesi' ile hemşehrilerini buluşturdu. Siyasetten iş dünyasına kadar birçok ünlü ismin katıldığı gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.


""

 

Salonda coşkulu kalabalık

 

Ümraniye Prencess'de düzenlenen geceye hemşehriler adeta akın etti. Gecede; CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yıldız Medya Grup Başkanı Ali Rıza Yıldız, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Çekmeköy belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray Ümraniye KAİ Başkanı Tuncay Uzunkaya, Ak Partiden CHP'ye geçen Sebahattin kaya  gibi isimler vardı.


""

 

Aşkın Şit "Birlikten kuvvet doğar"

 

KARDER Başkan Yardımcısı Aşkın Şit, geceyle ilgili duygu ve düşüncelerini Gazetemiz Flashaber'e aktardı. Şit, yaptığı açıklamada; "Tüm üyelerimize buraya kadar gelip bize destek verdikleri için saygılarımı sunuyorum. Bizlere güvensinler. Her ne yapıyorsak derneğimizin güçlenmesi içindir. Ayrımız gayrımız yok. Tüm Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşerilerimize buradan gazeteniz Flashaber aracılığıyla duyurmak istiyorum: Gelin derneğimizin çatısı altında birleşelim. Birlikten güç ve kuvvet doğar. Bu nedenle kapılarımız herkese açıktır" dedi. 


""

 

Birlik ve beraberlik mesajları

 

Ümraniye Prenses Otel'de organize edilen görkemli gecede, dernek yöneticileri üyelerine güzel ve anlamlı mesajlar verdi. İlk söz alan KARDER Başkanı Orhan Çerkez konuşmasında; "Anadolu'nun en güzel üç ili olan serhat diyarımız, memleketimiz Kars, Ardahan ve Iğdır'ın sorunlarına çözüm bulmak ve oraların kültürünü yeni nesillere aktarmak için çalışmalarımıza başladık. 1997 yılında kurulan ve köklü bir geleneğe sahip derneğimizde, göreve geldiğimiz günden bugüne, örgütlenme çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Üye sayımızı neredeyse iki katına çıkardık. Bu arada web sitemizi de yeniledik. Her gün dernek çalışmalarımızı ve yöremizden gelen güncel haberleri internet sitemizde yayınlıyoruz. Genç kardeşlerimize ulaşmak için sosyal medyada hesaplar açtık ve düzenli olarak paylaşımlar yapıyoruz.  Çalışmalarımıza hız vererek 'daha neler yapabiliriz?' diye planlar yapmaktayız. Bu güzel ve ses getirecek projelerimizi siz değerli hemşerilerimizin destekleriyle başaracağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Buraya kadar gelip bizlere destek verdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.



""



""

 

İlgezdi, "Hepimiz ağacın birer dalıyız"

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de gecede yaptığı konuşmada; "Ben de bugün bir Karslı olarak aranızdayım. Sizleri çok seviyorum. Benim çok Karslı arkadaşım ve dostlarım var. Beraber çalıştığım mesai arkadaşlarım arasında Kars, Ardahan, Iğdırlı olan da var. Hepimiz bu ağacın birer dalıyız. Gövdesi ise dernektir" dedi. "Belediye Başkanı olarak hiç ayrım yapmadım" diyen İlgezdi, "Dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, bizler siyasetçi olarak herkese hizmet yapma hakka sahibiz. Bakınız Türkiye bugüne kadar hiç böyle ayrışmamıştı. Geldiğimiz noktaya bakar mısınız? 'Sen şusun, sen busun' diyerek aramıza nifak tohumları soktular. İnsanların kimlikleriyle uğraştılar. Ama CHP'nin zihniyetinde ayrışma yoktur. Cumhuriyeti kuran parti de CHP'dir. Türkiye'nin temeli biziz. Eğer temel sağlam değilse, bina yıkılır gider. Hiç kimse kuşkulanmasın, bu memleket sahipsiz değildir. bizler olduğumuz müddetçe kimse bu ülkeye bir şey yapamaz" dedi.

Gecede sahne alan Kars mahalli sanatçıları ise okudukları birbirinden güzel türkülerle, salonda bulunan davetlileri halaylar eşliğinde coşturdu. Gecenin sonunda KARDER yönetimi Başkan Battal İlgezdi'ye bir şilt takdim etti.


""

""
""
""
""
""
""


Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3