Kamudaki yasaklara karşı imza kampanyası

Kamudaki yasaklara karşı imza kampanyası

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kamudaki yasaklara karşı imza kampanyası

Memur-Sen'in, kamuda kılık- kıyafet yasağının sona ermesi için başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasına BEM-BİR-SEN 7 No'lu Şube; sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarının da katıldığı bir organizasyonla geniş kitlelere duyurdu.

Memur-Sen'in kamuda kılık kıyafet yasağının sona ermesi için başlattığı, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası, Türkiye genelinde yoğun ilgi görürken, sivil toplum kuruluşları da desteklerini açıkladı. Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen imza kampanyasında BEM-BİR-SEN 7 No'lu Şube; düzenlediği bir organizasyonla desteğini geniş kitlelere duyurdu.

""

STK, basın ve siyasi partilerden destek

İmza kampanyasına ; BEM- BİR- SEN 7 No'lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç ve yönetimi, EĞİTİM- BİR- SEN 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ile üyeleri, Ümraniye Van Gürpınar Derneği Başkanı Şahin Akınay, Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Av.Serap Eşitelveren, Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Ümraniye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkiye Toptaş'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş  katılarak destek verdi.

""

Yıldız, “Kampanyayı destekliyoruz”

İmza kampanyasına, dernek üyeleriyle birlikte katılan İstanbul Gazete Radyo TV ve İnternet Habercileri Dernek Başkanı Ali Rıza Yıldız, kampanyayı desteklediğini söyledi. Kamuda başörtü özgürlüğünün hala tartışılır olmasının son derece üzücü olduğunu söyleyen Ali Rıza Yıldız “21 yy. şartlarında kadınlara hala inançlarına göre giyinme şansının verilmemesi üzücü bir durumdur. 12 yaşında bir kıza tecavüz edilmesini yıllarca süren bir davada nerdeyse kızı haksız çıkaracak bir zihniyet, kılık-kıyafet yasağını da devam ettirmektedir. Biz hem yayın kuruluşlarımız hem de dernek üyelerimiz ile kampanyaya destek olacağız” dedi.

""

Karakoç, “Dayatma ve yasakların her zaman karşısında olduk”

Daha sonra BEM-BİR-SEN 7 No'lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç bir basın açıklaması okudu.  Karakoç, okuduğu basın açıklamasında, “Anayasamızda her hangi bir kanunda olmayan1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet dayatmasının artık son bulmasını istiyoruz. Başörtü yasağı ve katsayı engeli ile başlayan baskı ve dayatmaların millet adına ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak hep karşısında olduk. Sendika olarak insan odaklı hak hukuk ve halktan yana olan bir anlayışla hareket ediyoruz. Sadece memur arkadaşlarımızın hak ve hukukunu değil aynı zamanda savunduğumuz değer ve ilkelerimize yönelik dayatmaların millet adına her zaman karşısında durduk, mücadele ettik ve mücadelemizi yasal platformlarda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

""

“Bu utanç yasağı umarım kalkar”

Karakoç, konuşmasının devamında, “Değerli üyelerimiz, kıymetli basın mensupları; yakın zamanda bu çağ dışı engellerden biri olan katsayı probleminin ortadan kalkması milletimizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu utanç engelini kaldıran başta hükümet üyeleri olmak üzere emeği geçen tüm genel kurul üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ülke genelinde başlatmış olduğumuz bu projemiz yazarlar eğitimciler, iş adamları, siyasiler, öğrenciler, çalışanlar, emekliler kısaca milletimiz nezdinde kabul görmüş ve desteklerini esirgememişlerdir. Öyle umuyoruz ki siyasi iktidar ve muhalefet partileri bu sese kulak verir, kısa zamanda başı açık- baş örtülü utanç yasağını ortadan kaldırırlar” dedi.

Konuşmaların ardından katılım sağlayan STK yöneticileri, basın mensupları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar kampanyaya imza attı.


""

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72