Kadıköy'de ‘Genç Dadaşlar'ın burs heyecanı

İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencilerine İstanbul Erzurumlular...

Kadıköy'de ‘Genç Dadaşlar'ın burs heyecanı

İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencilerine İstanbul Erzurumlular...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kadıköy'de  ‘Genç Dadaşlar'ın burs heyecanı

İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencilerine İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından burs verildi.

160 öğrenciye burs sevinci
Baba ocağı diye anılan Kadıköy'deki, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencilerine burs desteğini sürdürdü. 19 Ocak 2013 Cumartesi günü burs alan yaklaşık 160 genç Dadaşlara, vakıf yönetimi tarafından vakıf binasında yapılan sabah kahvaltısı sonrası burs dağıtımı gerçekleşti.
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Erok ve Hüryaşar Ziyaeddin Sezer'inde hazır bulunduğu programda sevinç ve heyecan doruktaydı.

Atalar, “Burs veren hayırseverler, bu tablo sizin eseriniz”

Başkan A. Hadi Atalar, “Gençler, geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Bu vakıf hizmetlerinde sizler de sorumluluk alacaksınız, sizler bizim taşıdığımız bu bayrağı daha yükseklere taşıyacaksınız. Mezun olduktan sonra, bizlerden sonra vakfa sahip çıkacak olan sizlersiniz. Sizden gelecek her fikre açığız ve her zaman size desteklerimizi devam ettireceğiz. Bu vesile ile sizlerden beklentilerimiz vardır, çalışmak çok çalışmak Erzurum ve Erzurumluya hizmet etmek için geleneklerimize bağlı kalarak kültürümüzü yaşatmak, bu vakıf hizmetlerine sahip çıkmak gibi önemli bir sorumluluğunuz var. Vakfımızda yapılan gençlik faaliyetlerine katılım sağlayın, sorumluluklar alın ki, vakıf hizmetlerini daha etkin kılalım.
Ülkemizin geleceği, milletimizin güvencesi, şehrimizin gözbebeği, yarınlarımızın aydını, düşünürü, sanatkarı, milletvekili, valisi, savcısı, doktoru, mühendisi ve öğretmeni sevgili gençler...
Büyük fedakarlıklara katlanarak sürdürdüğünüz öğrenim hayatınızın sonucunda hayallerinizdeki mesleğe ulaşarak vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet etmeniz en büyük dileğimizdir.
Burs veren hayırseverlerden de Allah razı olsun. Bu mutlu tabloya katkı sağlayan hayırseverlere de teşekkürü borç biliriz. Bu sene de burs verme konusunda şükürler olsun 160 öğrenciye destek olabildik, seneye umarım bu sayı daha fazla olur” dedi.

Sadi Erok, “Bu vakıf sizindir, yarınlarda sizler görev almalısınız”

Vakfın Gençlik Kolları ve Spordan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Erok, yaptığı konuşmasında, “Sevgili gençler, İstanbul'daki Erzurum'a hoş geldiniz, çünkü bu çatı sizin evinizdir, bu vakıf sizindir. Bu vakfa sahip çıkarak, bundan sonra sizler bizlere hoş geldiniz demelisiniz. Bu şuur ve idrak içinde olmalısınız.
Vakfımızda yapılmakta olan faaliyetlerimizde, Folklor çalışması erkek ve bayan bar ekibi, Sosyal ve Kültürel geziler, İngilizce ve Osmanlıca kurs, Şiir ve fotoğrafçılık yarışması, Münazara, büyüklerimizle sohbet programları, spor ve sporcuya destek ve daha bir çok kültürel etkinliğe yoğun katılımınızı bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından vakıfta bar eğitimi alan erkek bar ekibi bar oynadı. Daha sonra burs almayı hak eden öğrencilere 2012 - 2013 eğitim öğretim dönemi bursları nakten ödendi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72