İYGAD, değişim ve gelişime 'evet' dedi

İYGAD, değişim ve gelişime 'evet' dedi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
İYGAD, değişim ve gelişime 'evet' dedi

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin 10 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen olağanüstü kongresinde 'Değişim ve Gelişim Grubu'nun adayı Kent Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Umut Veli Develi başkanlığa seçildi.

Oyların yüzde 70'ini alan Develi, İYGAD tarihinde en yüksek oyu alan başkan oldu.

 

Kongreye katılım yoğun oldu

 

İYGAD'ın Esenyurt'taki Eskule AVM'nin 5. katında bulunan dernek merkezinde gerçekleşen kongrede Umut Veli Develi ile, daha önce de bir dönem başkanlık yapmış olan Muhlis Polat yarıştı. Heyecanı yüksek olan kongreye gazetecilerin ilgisi yoğun olurken, ayrıca Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda dernek üyesi Mustafa Dolu, Yıldız Medya Grup Başkanı, aynı zamanda İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet Haberciler Derneği Kurucu Başkanı Ali Rıza Yıldız, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve ilçe yöneticileri, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek, CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özdemir, CHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Oruç Oymak ve CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi Ufuk Özdündar da kongreye katıldı.


""

 

Polat: “Derneği iyi noktalara getireceğiz”

 

Divan Başkanlığı'nı İYGAD'ın Mali Müşaviri de olan Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ'ın yaptığı kongrede ilk olarak Ali Tarakçı ve Emin Beyaz'ın üyeliklerinin düşürülmelerine yönelik yönetim kurulu kararı geçersiz olarak kabul edildi. Sonrasında ise faaliyet ve mali raporlar okundu. Daha sonra, Gazeteciler Yunus Arıkan, Zafer Yiğiter, Mustafa Küpeli, Ali Tarakçı faaliyetlerle ilgili olarak görüşlerini paylaştı. Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu ise yerel gazeteciliğin öneminden bahsederek, "Eğer siz bir güç olursanız, birlik olursanız tüm zorlukların ve baskıların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz" dedi. Adaylardan Muhlis Polat ise İYGAD'ı önümüzdeki süreçte çok daha iyi noktalara getirmek için birçok proje ve çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.


“İYGAD, bizimle meslek örgütü olacak”

 

Son konuşmayı yapan Başkan Umut Veli Develi ise, 'değişim ve gelişim grubu' ismiyle bir ekip olarak yola çıktıklarını belirterek; "Bizim iddiamız, bu değişim süreci̇ne öncülük edecek vi̇zyon ve mi̇syona sahi̇p olduğumuz yönündedi̇r. İddiamız, İYGAD'ı 2014 Mart'ında yapılacak olağan kongreye protokol dernek yapısından kurtulmuş, presti̇ji daha da artmış, meslek mensuplarının sorun ve taleplerini doğru tespit etmiş, çözüm önerileri geliştirmiş bir dernek olarak götürmektir. Bizim i̇ddiamız İYGAD'ı artık dar çeki̇şmeleri̇n, ki̇şi̇sel kavgaların merkezi̇ ve nedeni̇ olmaktan çıkartıp tüm dernek üyeleri̇ni̇n en üst düzeyde aidiyet duygusu i̇le bağlı olacağı, çözüme ortak akıl koyacağı, ticari ve mesleki̇ rekabeti̇n belirli bir nezaket ölçüsü içinde yürütüleceği bi̇r odak hali̇ne geti̇rmekti̇r" ifadelerini kullandı.

 

Birbirlerine oy verdiler

 

Kongrede, 157 üyenin 104'ü oy kullandı. Başkan adayları Develi ve Polat'ın birbirlerine oy vererek centilmenlik örneği gösterdiği kongrede Değişim ve Gelişim Grubu'nun adayı Umut Veli Develi ve arkadaşları 71 oy alırken, Muhlis Polat ve arkadaşları ise 31 oyda kaldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Develi, Pazartesi günü itibariyle çalışmalara başlayacaklarını ve kendilerine verilen bu güçlü desteğe ve güvene layık olmak için çaba sarf edeceklerini söyledi. Başkan Develi, "Yüzde 70 gibi büyük bir destekle bize göreve getiren genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum. Bana ve arkadaşlarıma gösterilen bu güven, çıktığımız bu zorlu yolda bizlere ayrı bir motivasyon kaynağı olacak" dedi. Develi'yi ilk kutlayan isim ise rakibi Muhlis Polat oldu. 

 

Yönetimde kimler var?

 

YÖNETİM KURULU: Umut Veli Develi, Yunus Arıkan, Hasan Hınıslı, Erdal Karasansar, Ahmet Refik Bek, İrfan Ermiş, Mihrican Deniz, Ahmet Karayün ve İbrahim Keskin.

 

DENETİM KURULU: Celal Karaali, Erhan Kızılyar ve Tayfun Ercan.

 

DİSİPLİN KURULU: Ercan Öztürk, Serdar Ural ve Barış Emregül.


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3