İtfaiye Haftası'nda 15 modern istasyon

İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 297. yılında il geneline yayılan 15...

İtfaiye Haftası'nda 15 modern istasyon

İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 297. yılında il geneline yayılan 15...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İtfaiye Haftası'nda 15 modern istasyon

İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 297. yılında il geneline yayılan 15 modern itfaiye binasının toplu açılışını gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi'nin araç gereç bakımından dünyanın en büyük itfaiyeleri arasına girdiğine dikkat çekerek, “İstanbullular her ihtiyaç duyduğunda itfaiyemiz en modern araçları ve eğitimli personeliyle yanlarındadır” dedi.

 

“Çok büyük özveriyle çalışan itfaiyecilerimizi kutluyorum. İtfaiye personeli her zaman tetikte olmak zorundadır. Görev aşkı öyle damarlarına işlemiştir ki mesai dışında bile rahat uyuyamazlar” diyen Başkan Topbaş, Alparslan'dan Fatih Sultan Mehmet'e ve Atatürk'e kadar ülküye hizmet etmiş bütün devlet büyüklerini, şehitleri, gazileri ve İstanbul'da görev yaparken şehit olan Büyükşehir personelini de rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Göreve geldiklerinde 38 olan itfaiye istasyonunu 80'e çıkardıklarını aktaran Kadir Topbaş, “Bugün açılışını yaptığımız 15 tesis bize 65 milyon TL'ye mal oldu. İstanbul'a hizmet ederken hesabımızı bildik ama asla para hesabı yapmadan çok önemli yatırımlara imza attık. İstanbul İtfaiyesi dönemimizde çok zoru başarıyor. Günde zamanla yarışarak ortalama 200'ün üzerinde müdahalede bulunuyor. Personel sayısını da 1852'den 4 bin 761'e çıkarttık” diye konuştu.

Yazın hizmet veren cankurtaran ekipleriyle birlikte itfaiye personeli sayısının 5 bin 66'ya çıktığını ve kadro olmaması nedeniyle çalışanların bir kısmının hizmet alımı ihalesi kapsamında görev yaptıklarını hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu; “Dönemimizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanı 3.5 kat büyüyerek il sınırlarına ulaştı. Ancak o oranda kadro verilmedi. Biz çok samimiyiz ve yurttaşlarımızdan biri olarak bir emanet taşıdığımızın bilincinde olarak hizmet veriyoruz.”

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından Pendik ve Çatalca'ya canlı bağlanarak oradaki itfaiye binalarının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra birlikte kurdele keserek diğer itfaiye binalarının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Topbaş ve beraberindekiler, törenin sonunda itfaiyecilerin gerçekleştirdiği başarılı tatbikatı dikkatle izledi. Kadir Topbaş, basın mensuplarına tam donanımlı afet müdahale aracı ile özellikle kışın göreve hazır olması için rolantide çalışması gererken araçların egzoz gazını emen sistemi de tanıttı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72