İSTİKLAL ŞAİRİMİZİ ANDIK

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milleti'ne armağan ettiği İstiklal...

İSTİKLAL ŞAİRİMİZİ ANDIK

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milleti'ne armağan ettiği İstiklal...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
İSTİKLAL ŞAİRİMİZİ ANDIK

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milleti'ne armağan ettiği İstiklal Marşı'nın 92. kabul yılı, Sultanbeyli'de düzenlenen  özel etkinlikle kutlandı. İstiklal Marşı'nın kabulünün kutlandığı programda, Mehmet Akif Ersoy ve şehitler de anıldı.


Sultanbeyli Belediyesi ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'nin Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği programla İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü kutlandı. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

""

"Bizlere Büyük Sorumluluk Yükledi"
Programın açılış konuşmasını yapan Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Karaca, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın kabulü hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Karaca, "İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun ne şartlarda yazıldığını bilmemiz gerekir. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın, diyen Akif burada bize bir ders verir." dedi. Karaca, "Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı" cümlelerinin gençlere ve ülke halkına büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etti.


Türk Bayrağına Sarılarak Defnedildi
Programa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Hüseyin Öztürk, katılımcılara İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönem hakkında detaylı bilgiler sundu ve "Zor günlerden bugünlere geldik" dedi. Mehmet Akif Ersoy hakkında çeşitli araştırmalar yaptığını ifade eden Öztürk, Ersoy'un yaşadığı dönemde karşılaştığı zorlukları katılımcılara aktardı. Konuşmasında dönemin meclis tutanaklarına da yer veren Öztürk, Mehmet Akif Ersoy'un Türk bayrağına sarılarak defnedilen tek şair olduğunu söyledi.

Programda Mehmet Akif'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından öğrenciler şiir okumaları gerçekleştirdi. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk'ün İstiklal Marşı'nın mecliste kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma anını canlandırdı. Program, ilçede eğitim gören öğrencilerden oluşan koronun İstiklal Marşı'nı okumasının ardından son buldu.  

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3