İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif'i anma programı

İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün yıldönümü kutlamaları kapsamında...

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif'i anma programı

İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün yıldönümü kutlamaları kapsamında...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif'i anma programı

İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün yıldönümü kutlamaları kapsamında Şile'de düzenlenen törende birlik beraberlik mesajları öne çıktı. Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir, daire amirleri ve öğrencilerin katıldığı anma programında konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, öğrencilere verdiği mesajda, "Birlik ve beraberlik içinde olmazsanız, bu yurda, bu millete İstiklal Marşı'nı yazdırmayan gençler olursunuz. Bu sözüm; Şile'si, Hakkarisi, Edirne'si, İzmir'i, Samsun'u, Kars'ı fark etmeksizin tüm gençliğe" dedi.

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlık destanıdır

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü de törende yaptığı konuşmada; "Mehmet Akif'i anlamak için; onu tanımak ve onu yaşamak gerekir. Bu nedenle İstiklal Marşımız, Milli Kurtuluş Savaşımızın bir kahramanlık destanı ve cennetle ödüllendirilen şehitlerimizin şeref belgesi, kahraman ordumuzun onur hitabesidir" dedi. Kaymakam Şükrü Görücü konuşmasında,  İstiklal Marşı'ndaki bir mısradan alıntı yaptığı; ?Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak' sözleri, katılımcılar ve öğrenciler tarafından alkışlar ile karşılandı. Törende Turgay Özcan isimli bir öğrenci, okuduğu ?Mehmet'im şehit oldu' şiiri esnasında, hem kendisi, hem de bazı katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı şiiri okuyan öğrenciyi Şile Emniyet Müdürü Hakan Torun ayakta alkışladı.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3