İstanbul'da kadın taksi şoförü dönemi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen projeyle işsiz...

İstanbul'da kadın taksi şoförü dönemi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen projeyle işsiz...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İstanbul'da kadın taksi şoförü dönemi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen projeyle işsiz kadınların taksi şoförü olarak istihdam edileceği bildirildi. Oda'dan yapılan açıklamaya göre, kadın istihdamını desteklemek amacıyla başlatılan proje ile işsiz kadınlar taksi şoförü olarak istihdam edilecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen ve basta İstanbul olmak üzere, Türkiye genelinde uygulanacak projeyle, özel bir eğitimden geçirilen işsiz kadınlar taksi şoförü olarak yetiştirilecek. Proje kapsamında ilk mezunlar, modacıların tasarladığı özel kıyafetlerle İstanbul trafiğine çıkmak için direksiyon başına geçecek. Kadın şoförler 17 Eylül Cumartesi günü As Taksi durağında düzenlenen etkinlikle göreve başladı.

""

Proje yöneticisi Pelin Akman, kadın şoförlere 'Kraliçe Kelebekler' adını verdiklerini belirtti. Akman, "Kadın taksi şoförleri bizim önemli istihdam projelerimizden biri. Bazı meslekler kadın eli değdiğinde güzelleşir. Yıllardır trafikte kendi arabalarını başarıyla kullanan kadınların, taksi şoförlüğünde de başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Biz, kadınların özellikle yaşlı, hasta, çocuklu müşterilere şefkatle ve özenle yaklaşacaklarını biliyoruz" dedi.

""

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da, taksi camiası adına bir ezberin bozulduğunu ifade etti. Yeni bir yapılanmanın yaşandığını kaydeden Uğur, "Bugün hanım kardeşlerimizin hem sosyal hem de iş hayatında yerini sağlamlaştırdığını görüyoruz. Evinin hanımı, çocuğunun annesi, eşinin yol arkadaşı olan 'Kraliçe Kelebekler'imize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72