İstanbul sporun başkenti oluyor!

İstanbul 2012 Spor Başkenti Koordinasyon Toplantısı, Başkan Kadir Topbaş'ın.

İstanbul sporun başkenti oluyor!

İstanbul 2012 Spor Başkenti Koordinasyon Toplantısı, Başkan Kadir Topbaş'ın.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İstanbul sporun başkenti oluyor!

İstanbul 2012 Spor Başkenti Koordinasyon Toplantısı, Başkan Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde İBB Tanıtım Merkezi'nde yapıldı. Bakanlar Suat Kılıç ve Egemen Bağış ile Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı toplantıda 2012 Spor Başkentliği'nin vatandaşlara sporla yaşama kültürü kazandıracağı ve İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nı kazanmasına vesile olacağı vurgulandı. Ayrıca toplantıya Büyükşehir Genel Sekreteri Adem Baştürk ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ile Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Erketin'in de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un son dönemdeki gelişmelerini bütün dünyanın hayranlıkla takip ettiğini belirterek, “Şehrimizin kültür sanat, kongre, fuar merkezi ve dünya spor başkenti olması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Arzumuz 2020 olimpiyatlarını almak” dedi.

Önümüzde 2012 Avrupa Spor Başkentliği'nin olduğunu ve bu kapsamda İstanbul'daki 7'den 77'e bütün vatandaşların sportif bir yaşam tarzı oluşturması için adımlar attıklarını aktaran Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, spordan sorumlu bakanlığımız ve il özel idaremiz bugüne kadar birçok spor yatırımı yaptı. 2012 Avrupa Spor Başkentliği, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği'nde yaşanan başarının bir devamı niteliğinde olacak. 30 Kasım tarihinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Bey ile birlikte 2012 Avrupa Spor Başkentliği bayrağını birlikte devralacağız” diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da 2012 Spor başkentinin etkilerinin sadece sporu insanlara sevdirmekle kalmayacağını, aynı zamanda bu güzel şehre birçok spor tesisi kazandıracağını belirterek, “Bunun için ümitliyiz. Van'daki deprem hepimizi çok üzdü ama çıkaracak muazzam dersler var. Şehrin depreme hazırlıklı hale gelmesi için spor başkentini bir fırsata çevirebiliriz diye düşünüyoruz. Başka İstanbul yok hep beraber İstanbul'umuza ve Türkiyemize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, Avrupa Spor Başkentliği'nin herhangi bir branşa odaklanan değil, sporla iç içe yaşayan bireyler oluşturan bir kenti beraberinde getireceğini ifade ederek, şöyle konuştu;  “İstanbul Türkiye'nin gözbebeği bir kentimiz ve bütün dünyanın yakından tanıdığı bildiği bir şehrimiz. Her türlü organizasyonu her anlamda büyük başarılar hak ediyor. Bunlar taçlandırılmayı hak ediyor. Eğer ki İstanbul adına Avrupa spor başkenti vurgusunu iyi anlayabilir ve gereklerini yerine harfiyen getirebilirsek spor kenti İstanbul Avrupa'nın en sağlıklı yaşayan başkentlerinden bir tanesi haline gelmiş olacak.”
 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3