Işık Üniversitesi 1. Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması Sergisi açıldı

Şile Işık Üniversitesi'nin lise öğrencilerine Ekslibris sanatını...

Işık Üniversitesi 1. Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması Sergisi açıldı

Şile Işık Üniversitesi'nin lise öğrencilerine Ekslibris sanatını...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Işık Üniversitesi 1. Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması Sergisi açıldı
Şile Işık Üniversitesi'nin lise öğrencilerine Ekslibris sanatını tanıtmak, bu sanat dalıyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve çalışmalarını değerlendirmek amacıyla organize ettiği 1. Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması Sergisi, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sergi Salonu'nda açıldı. Açılışa Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Fırat, İlçe jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı ve daire amirleri, Işık Üniversitesi  akademisyenleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından gezilen sergi ilgi ile izlendi. Protokol, Şile'de ilk kez gerçekleştirilen sergi hakkında yetkililerden bilgi alarak Ekslibris sanatı ile ilgili bilgi aldı. 


""

58 liseden çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmada 25 öğrenci mansiyon, 5 öğrenci başarı ödülü aldı. Şile ve çevresindeki öğrencilerin, Şile halkının, sanatseverlerin Ekslibris sanatını tanıması için fırsat yaratan sergi, 15 Mart 2013 tarihine kadar Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sergi Salonu'nda görülebilecek. 

Ekslibris Nedir?

Kitapseverlerin, kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları, üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmalara ?Ekslibris' adı veriliyor. 'Kitabın kartviziti ya da tapusu' olarak da ifade edilen Ekslibris, sözcük olarak "...'nın kitabı, ...'nın kitaplığına ait veya ...'nın kütüphanesinden" anlamına geliyor. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, Ekslibris'in önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekerek, "Bu çalışmalar, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Ekslibris, sanatı insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir" dedi.


""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3