İBB Başkanı Kadir Topbaş Ağva'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İl Başkanı...

İBB Başkanı Kadir Topbaş Ağva'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İl Başkanı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İBB Başkanı Kadir Topbaş Ağva'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile birlikte Ağva'da yapımı devam eden meydan düzenleme çalışmalarını inceledi. Ağva'da davullar zurnalar eşliğinde karşılanan Kadir Topbaş ve Aziz Babuşcu, coşkulu kalabalığın alkışları arasında meydan düzenleme çalışmalarının yapıldığı Ağva sahiline ulaştı. Burada basın mensuplarına düzenleme çalışmalarını yerinde anlatan Başkan Kadir Topbaş, yoğun yaşam alanlarına rağmen projenin çok hızlı ilerlediğine dikkat çekti.

Başkan Topbaş, 2007 yılında Ağva'ya geldiğinde köyün o günkü görüntüsünün çok kötü olduğunu ve turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Ağva'ya yakışmadığını gördüğünü belirterek, şöyle konuştu: “O gün, ‘Ağva bunu hak etmiyor. Burası İstanbul'un çok önemli turizm yeri olabilir. Ağva'nın güzelliğini koruması ver kaybedilenlerin geri getirilmesi lazım'  dedik. Bugün 3 milyon lirayı aşkın bir yatırımla burada 3 bin 500 metrekaresi yeşil alan olan 24 bin metre karelik alanda çevre düzenlemesi yapıyoruz. Derelerin denizle buluştuğu bu kadar güzel bir yerleşim yerinin mükemmel olması lazım diye düşünüyoruz.”

Geçmişte Şile ve Ağva'da yaşanan plansızlığın ve kendinden gelişmişliğin sıkıntılara neden olduğunu, nüfusun ve binaların artmasıyla çok ciddi bir çevre sorunuyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Kadir Topbaş, “Buradaki evlerin ve işletmelerin atık suları, dereleri ve denizleri kirletti. Ağva'da ayrıca yoğun yağışlarda çok ciddi sel baskınları da yaşanıyordu. ‘Bu bir kader olmamalı' dedik ve İstanbul'un her yerinde olduğu gibi burada da medeniyetin hissedilmesi için projelendirme çalışması yaptık. Köyleriyle birlikte Şile'nin tamamında 58 arıtma tesis projelendirildi. 4 taneni bitirdik, 11 tanesi devam ediyor, 17 tane daha yapılacak. Bu arıtmalarla köylerde dahil derelere ve denizlere hiçbir atık su akmayacak. Yaptığımız bu arıtma ve çevre düzenlemeleriyle Şile ile köylerinin çevre sorununu çözüyoruz” diye konuştu.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da konut yapımının bir başlangıç olduğunu ifade ederek, iş alanları, sosyal tesisleri, dini alanları olan bir mahalle kuracaklarını müjdeledi. Tabakoğlu, “Biz Roman vatandaşlarımızın hem iş ve eğitim olarak kendilerine yeter halde olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72