Hemşeri Dernekleri, medeniyetimizin birikimini Tuzla'ya taşıyor

Hemşeri Dernekleri, medeniyetimizin birikimini Tuzla'ya taşıyor

10 Mart 2017 Cuma 15:36
Hemşeri Dernekleri, medeniyetimizin birikimini Tuzla'ya taşıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Hemşeri dernekleri, medeniyetimizin birikimini Tuzla’ya taşıyor. Biz de 15-20 yıl sonraki Tuzla’da oluşabilecek sosyal, kültürel ve eğitim manasındaki ihtiyaca yönelik olarak bugün atılması gereken ne kadar adım varsa attık” dedi.
Tuzla Belediyesi 7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nın 8. programında Ardahanlılar Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Ardahanlılar katıldı. Ardahanlılar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı salona girişte davul zurna ile karşıladı. Tuzla Ardahanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Çakmak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Kafkas folklor kostümü ve Kafkas kalpağı hediye etti.
Ardahanlılar Gecesi’nde yörenin tanıtım filmi yayınlandı, Kafkas ekibi muhteşem folklor gösterisi ile ayakta alkışlandı. Ardahanlı ozanlar sazıyla sözüyle hitap etti, konuklara kaz eti, bulgur pilavı, bişi, yöresel ekmek ve pekmez helvası ikram edildi.

“Geleceğimizi hep birlikte çizmeye çalışıyoruz”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada derneklerin kültürel değerlerin Tuzla’ya taşınmasındaki rolü, Tuzla Belediyesi’nin de bu değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalarından bahsetti. Başkan Yazıcı, “Medeniyetimizin çok büyük birikimini Tuzla'ya taşımış olan dernekler, kültürümüze, değerlerimize ve Tuzla'daki birlik beraberliğimize büyük katkı sağlıyorlar. Güzel ve yaşanabilir bir Tuzla için çalışıyoruz. Şehircilik manasında her hizmeti yapıyoruz ama toplumun sosyal açıdan dezavantajlı kesimleriyle birlikte olabilecek Gönül Elleri Çarşısı’nı kurmak, Hemşehri Dernekleri Platformunu kurabilmek, Tuzla Kent Konseyi ile her düşünceden insanla Tuzla ortak paydasında buluşabilmek çok daha önemliydi.
Türkiye’nin ve İstanbul’un özeti olan Tuzla'da da hep beraber geleceği çizmeye çalışıyoruz Sizinle beraber Tuzla’yı yönetmek, sizin istediğinizi yapmak ve siz nasıl derseniz biz o şekilde hizmet etmenin gayret ve çabasını gösteriyoruz İnşallah bunda da başarılı olmaya gayret ediyoruz. Biz bir şeyin altını çizdik. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım, gerçekten katılımcı demokrasiye katkı sağlayan derneklerimizi geliştirelim ve en önemli mesele olarak insan yetiştirelim. Biz eğitim-öğretim, kültürümüze önem vererek bunları birleştirdik. 15-20 yıl sonraki Tuzla’da oluşabilecek sosyal, kültürel ve eğitim manasındaki ihtiyaca yönelik olarak bugün atılması gereken ne kadar adım varsa atmaya gayret ettik” dedi.

“Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”
Birlik ve beraberlik mesajı veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Birlik ve beraberliğe, daha çok çalışmaya, birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bu coğrafyada at koşturmaya çalışanlara hiçbir zaman bizim ön açmamız gerekiyor. 100 tane ortak değerimiz varsa 5 tane farklılığımız üzerinden bizi yıllardır mücadele ettiriyorlar.5 tane farklılığımız yüzünden bize 95 tane ortak noktamız unutturarak bizleri bu coğrafyada birbirimize düşürüyorlar. Bunun durmasının tek bir yolu var. Güçlü bir Türkiye, birbiriyle kardeş olmuş bir Türkiye ve bunun içinde ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3