Haydarpaşa'da ‘horonlu' eylem

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, çatısı yanan Haydarpaşa Tren Garı'nın bir an önce onarılarak hizmete açılması için horon tepip, eylem yaptı.

Haydarpaşa'da ‘horonlu' eylem

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, çatısı yanan Haydarpaşa Tren Garı'nın bir an önce onarılarak hizmete açılması için horon tepip, eylem yaptı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Haydarpaşa'da ‘horonlu' eylem

""

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu ‘Haydarpaşa Dayanışması' adlı platforma üye bir grup, Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı. “Haydarpaşa'ya dokunma”, “Mimari mirasıma dokunma”, “Yağma canavarına hayır” yazılı dövizler ve pankartlar taşıyan grup, sloganlar eşliğinde Haydarpaşa Tren Garı binası girişindeki otoparka kadar yürüdü.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan müzisyen Nejat Yavaşoğulları, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin doğal, kültürel, tarihi ve toplumsal değerleri üzerindeki küresel rant sermayesinin aracısı olan iktidarın sınır tanımayan baskı ve tehditlerinin yoğunlaşarak devam ettiğini söyledi.

Bu yangının yıllardır savaşlar dahil olmak üzere bütün olumsuz koşullara rağmen bu güne kadar hizmetini durdurmamış olan Haydarpaşa Garı'nın hizmet dışı bırakılması ve insansızlaştırılması için bahane olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Yavaşoğuları, “Onarım süresince gerekli iklimsel, teknik ve güvenlik tedbirleri alınarak Haydarpaşa Garı ve vapur iskelesi bir an önce halkın hizmetine sunulmalıdır” diye konuştu.

Nejat Yavaşoğulları, garda çıkan yangının ardından yapılacak kurutma, temizlik ve onarım çalışmalarının bilimsel bir yaklaşımla ve uzmanların denetiminde yapılması gerektiğini vurgulayarak, yangın sonrası tespitlerin de ilgili kurulların ve meslek odalarının gözetiminde gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Eylemde, Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri de tulum çalarak horon tepti. Eylemciler açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3