Harvard'da bir Maltepeli

Harvard'da bir Maltepeli

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Harvard'da bir Maltepeli
Maltepeli üniversite öğrencisi Ebru Kürklü, Harvard Üniversitesi'ne gitmeden önce Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa  Zengin'i ziyaret etti.

Maltepe Zümrütevler'de oturan ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisi Ebru, Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen Birleşmiş Milletler Model Versiyonu'na katılmaya hak kazandı. Müjdeyi alan Ebru, kendisini desteklemesi için Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'e Maltepe Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden bir mesaj göndererek talepte bulundu. Olumlu yanıt gelmesi üzerine Başkan'ı makamında ziyaret eden Ebru, “Eğitimim için önüme çıkan bu fırsatı değerlendirebilmem adına Başkanımıza akşam saatinde gönderdiğim mesaja ertesi sabah erken saatte cevap gelince şaşırmakla birlikte çok sevindim. Başkanımızın eğitimci kişiliği beni yanıltmadı, çok mutluyum. Dönüşte tekrar ziyaret edip, benim için büyük önem taşıyan uluslararası deneyimlerimi kendisiyle paylaşmaktan onur duyacağım” dedi.

Belediye Başkanı Zengin, Ebru'ya tavsiyelerde bulunarak, gelecekle ilgili de “Ne iş yaparsan yap, en iyisini yap. Sizin gibi gençlere ihtiyacımız var. Sizlerin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Başarıya uzanan yolda yalnız değilsiniz, ben daima arkanızdayım” ifadesini kullandı.

Kırkın üzerinde ülkeden üç bin civarında öğrencinin katılacağı ve her ülke öğrencisinin başka bir ülkeyi temsil edeceği uluslararası platformda, Ebru Kürklü, Uganda delegesi olacak. Uganda'nın Suriye Krizi ve Ermenistan-Azerbaycan'ın Karabağ sorunu üzerine görüşlerini ve çözüm önerilerini sunacak olan Ebru, Türkiye'yi temsil edecek öğrencinin hangi ülkeden katıldığını bilmediğini ama Türkiye'yle ilgili gelebilecek sorulara hazırlıklı olduğunu belirtti.


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3