Gül ve Erdoğan Pendik'te

Yerli imkanlarla üretilen ilk milli savaş gemisi TCG Heybeliada, Deniz...

Gül ve Erdoğan Pendik'te

Yerli imkanlarla üretilen ilk milli savaş gemisi TCG Heybeliada, Deniz...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gül ve Erdoğan Pendik'te

Yerli imkanlarla üretilen ilk milli savaş gemisi TCG Heybeliada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılarak Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla Pendik'te törenle denize indirildi.

Milli Gemi Projesi'nin ilk gemisi TCG Heybeliada'nın hizmete alınarak Donanma Komutanlığı kuruluşuna dahil edilmesi ve projenin ikinci gemisi Büyükada'nın denize indirilmesi nedeniyle Pendik'teki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel de katıldı.

""

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, kara bombardımanı yapabilen, su üstü, su altı, hava savunma sistemleriyle donatılan ve terörist saldırılara yanıt verecek özelliklere sahip olan geminin hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, milli savunmanın ancak milli bir sanayi ile mümkün olacağını belirterek, “Herkes bilsin ki, Türk bayrağı denizlerde de okyanuslarda da barışın sembolü olmaya devam edecektir” dedi.

Son 9 yılda hükümet olarak savunma sanayisine yeni bir anlayış getirdiklerini belirten Erdoğan, “Demokrasinizi en ileri standartlara ulaştıracaksınız, kalkınma hedeflerinden asla taviz vermeyeceksiniz. Bunları yaparken özellikle savunma sanayisinde kendi projelerinizi hayata geçirerek farkınızı ortaya koyacaksınız. 'Dünyanın gelişmiş ülkeleri kendi silahını, kendi helikopterini, kendi savaş gemisini inşa edebiliyorsa Türkiye neden bunu yapamasın' dedik. 9 yılda bu alanda önemli mesafeler kat ettik” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, “Daha önce dışa bağımlı olarak satın almak durumunda olduğumuz bu gemileri, bugün kendi mühendislerimiz, teknisyenlerimiz ve işçilerimizle beraber üretmenin gururunu yaşıyoruz. En önemli nokta buna karar vermek, 'Bunu biz yapacağız' demektir. Biz bu kararları almakla ülkemizin büyüklüğüne yakışır harekete başlamış durumdayız. Bir ülkenin güçlü olması, onun toplam milli gücünün güçlü olmasından gelir. Bunun en önemli ayağı o ülkenin ordusudur" dedi.

Resimaltı: Yapılan konuşmaların ardından TCG Heybeliada hizmete alınarak Donanma Komutanlığı kuruluşuna dahil edilirken, projenin ikinci gemisi Büyükada denize indirildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3