Gölgeli Köyü Derneği Atakta

Gölgeli Eğitime Destek ve Dayanışma Derneği bu yıl 3. Dayanışma Gecesini...

Gölgeli Köyü Derneği Atakta

Gölgeli Eğitime Destek ve Dayanışma Derneği bu yıl 3. Dayanışma Gecesini...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Gölgeli Köyü Derneği Atakta

Gölgeli Eğitime Destek ve Dayanışma Derneği bu yıl 3. Dayanışma Gecesini yine BYOTEL'de yaptı.

Geceye Hoçvan Dernekler Federasyonu Yönetimi, BDP Beykoz İlçe Başkanı ve yöneticileri, STK temsilcileri ve köy derneklerinden temsilcilerde katıldılar.

Hoçvan Dernekler Federasyonu kurucu üyesi, bir dönemde başkanlık Yapan Güven Yılmaz, BDP Beykoz İlçe Bşk. İzzetin Yaman, Menderes Kaya, Hoç-Fed Bşk. Yrd. Ömer Tağ, Şeref Caferoğlu, Yön Kur Üyesi ve  Çetin Kaya, İşadamları Ulaş Avşar, Ersin Yıldız İstek Vakfı Yöneticilerinden Abdurrahman Yıldız, Eğitimci Öğretmen Gültekin Kalaycıoğlu, Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici gibi birçok duyarlı insan gecede yer aldılar.

400 kişilik salonun dolduğu gecede İstanbul Büyük Şehir Bld. Başkanı Kadir Topbaş Telgraf çekerken, Avşar Cafe (İlter Avşar), Dudullu Pide Çalışanları, gibi duyarlı Korgeliler geceye çelenkleri ile katılım gösterdiler.

Dernek Vasıtasıyla Öğrencilere Burs Veren bursiyer hanımefendi Sena Cerrahoğlu'na verdiği burstan dolayı teşekkür edilirken, geceye katılan katılımcılara ise dernekle ilgili CD dağıtıldı.

""

Geçen Yılın Dayanışma gecesinin de içinde yer aldığı CD'nin hazırlanmasında emeği geçen İlyas Yıldız'a da teşekkür edildi.

Gölgelinin diğer etkinliklerinde olduğu gibi akıcı konuşması ve hitabeti ile sunuculuğu yine Ahmet Avşar Yaptı.

Ahmet Avşar adı Korgeli'de aynı zamanda duyarlılığın simgesi gibi bir şey oldu. Çünkü bildiğim üç Ahmet Avşar var ve üçü de birçok Gölgelili gibi birbirinden duyarlı. Derneğin her tür etkinliklerine katılıyorlar. Ellerinden gelen katkıyı sunuyorlar.

""

Gecede derneğin kuruluşundan günümüze geçen 3 yıllık zaman dilimi 15 dakikalık bir CD ile geceye katılanlara sunuldu. Bu CD'yi izlerken bir köy derneğinin çok çok ötesinde bir başarı ile karşılaşıyorsunuz.

Onlara öğrenciye burs, köyün ağaçlandırılması, öğrencilere çeşitli araç gereçler, toplantılar, cenazelerin ardından yapılan etkinlikler ciddi anlamda Gölgeliyi öne çıkarıyor. Gölgelide bir insanın burnu dahi kanasa anında SMS sistemi ile tüm üyeler bilgi sahibi oluyor.

Beykoz'da bölgemizi temsil adına ortaya çıkan ve başlarında il adını taşıyan derneklere baktığımızda Korgeli'nin farkını açıkça görüyoruz.

Gecede bu Nisan Ay'ının sonunda yapılacak olan 2. Olağan Kongreye atfen konuşmalar yapıldı. Başkan ve yönetim yaptıkları konuşmalarda hizmet için yola çıktıklarını geçen üç yılın bunun örnekleri ile dolu olduğunu belirttiler.

Önümüzdeki kongrede Tüm Gölgelilerin katılım sağladığı ve tüm Gölgelilerin temsil edildiği bir kongrenin olmasını dilediklerini belirttiler.

Bu anlamda gecenin sunuculuğunu yapan Ahmet Avşar'da tüm Gölgelileri temsil eden ortak bir listenin oluşmasını ve tüm Gölgeliyi temsil eden bir yönetimin ortaya çıkmasını canı gönülden istediklerini bir kez daha beyan ettiler. Sağda solda dolaşan kongreye dair gizli toplantılar yapıldı iddialarını da yanıtlayan Avşar, söylentilerin asılsız ve yalan olduğunu, üç yıllık yönetim sürecinde asla böyle yâda benzer bir toplantı yapılmamıştır dedi.

Gecede Hoç-Fed'in kurucularından ve bir önceki dönem başkanlarından Güven Yılmaz'da kısa bir konuşma yaparak, Hoç-Fed'in hızlı bir şekilde kurumsallaştığını, Gölgeli gibi derneklerin ortaya çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yılmaz bu ayın 22'sinde Günay  Restaurantta Gerçekleştirdikleri HOÇ-FED'in dostlarıyla bulaşacağı dayanışma gecesine de gölgelileri davet ederek, bu büyük ailenin içinde yer almasını istediler.

Yılmaz, gölgelinin Nisan Ay'ında yapacağı genel kurulda da genel kurul kararı ile Hoç-Fed ve Hoçvan ailesi içinde ki yerini almasını istediklerini dile getirdiler.

Gecede Dernek Başkanı Kemal Avşar ve yönetim geceye katılan herkesle ilgilendiler. Katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Her zaman olduğu gibi üst düzeyde duyarlılık sergilediler.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72