Girişimci kadınlara KOSGEB sertifikası

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri mezunlarını verdi.

Girişimci kadınlara KOSGEB sertifikası

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri mezunlarını verdi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Girişimci kadınlara KOSGEB sertifikası

Beykoz Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliği ile ilçedeki işsiz gençler ve kadınlara yönelik düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri mezunlarını verdi.

İlçedeki istihdam oranlarını artırmak ve girişimciliği teşvik etmek üzere açılan programa katılan 50 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Özellikle kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan programda iş kurma fikrine sahip adaylara girişimcilik ve iş fikri oluşturma konusunda teorik ve pratik eğitim verildi. Sertifika dağıtımı için düzenlenen törene Ak Parti Milletvekili Mehmet Domaç, Kaymakam Aydın Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek, kursiyerler ve ilçe sakinleri katıldı. 

Milletvekili Mehmet Domaç girişimci sayısını artırmaya yönelik açılan programla yeni girişimcilerin ortaya çıkacağını belirterek, yeni anayasa düzenlemesiyle kadınların iş yaşamına katılmasının artık daha kolay olduğunu ifade etti. Kaymakam Aydın Ergün ise kurum olarak mesailerinin çoğunu ihtiyaç sahiplerine ayırdıklarının altını çizerek, iş bulma ve kurma programlarını desteklediklerini ifade etti. 

İstihdam önlemleri almanın belediyelerin görevleri arasında yer aldığına dikkat çeken Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kadınlara yönelik belediye hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. İlçedeki hanımlar için gezici sağlık otobüsü, psikolojik danışma merkezi ve bilgili hanım bilgisayar kurslarını hizmete açtıklarını söyleyen Çelikbilek, kadınların eğitimi ve sosyal yaşama daha fazla katılımını sağlamak üzere çalışmaların devam edeceğini söyledi.   

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifikaları takdim edildi. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni tamamlayanlara kendi işlerini kurdukları taktirde 27 bin TL hibe edilecek. 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3