Gelecek için ışıklar söndü

Gelecek için ışıklar söndü

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Gelecek için ışıklar söndü

Çekmeköy Belediyesi, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) elektrik kullanımını azaltamaya ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeye yönelik, ‘Dünya Saati' uygulamasına, belediyeye ait binaların ışıklarını kapatarak destek verdi. 31 Mart günü 20:30 – 21:30 saatleri arasında tüm dünyada aynı anda yapılan uygulamaya destek veren Çekmeköy Belediyesi'ni ilçe halkı da yalnız bırakmadı.

Belediye hizmet binası ve ek hizmet binalarının yanı sıra Çekmeköylüler de evlerinin ışıklarını kapatarak dünyanın en büyük çevre hareketine katıldı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ilki 2007 yılında düzenlenen ‘Dünya Saati' etkinliği ile atılacak basit adımlarla küresel ısınmanın sebebi olan sera gazlarının azaltılmasına nasıl büyük bir katkı sağlanabileceğini bireylere göstermek isteniyor.

Uygulama ile ayrıca, iklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin kaybı gibi konularda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Geçen yıl, 135 ülkeden binlerce şehrin ve 100 milyonun üzerinde hanenin; Türkiye'de de 250'den fazla kurumun ve binlerce kişinin katıldığı dünyanın en büyük çevre hareketine Çekmeköy de destek verdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72