Gazeteciler Günü'nde Can'dan açıklamalar

Başkan Hasan Can; milletvekiliğine adaylık hakkında ilk kez konuştu.

Gazeteciler Günü'nde Can'dan açıklamalar

Başkan Hasan Can; milletvekiliğine adaylık hakkında ilk kez konuştu.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gazeteciler Günü'nde Can'dan açıklamalar

Gazetecilerle yemekte buluşan Başkan Hasan Can; Ümraniye'nin çıldırtan trafik sorunundan meydan projesine, Tepeüstü'nden metroya kadar tüm konulara açıklık getirdi ve milletvekiliğine adaylık hakkında ilk kez konuştu.


""


Ümraniye Belediyesi, geçtiğimiz hafta kutlanan 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede yayın yapan yerel gazeteciler onuruna bir yemek düzenledi. Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki  yemeğe; Başkan Hasan Can'ın ve yardımcılarının yanı sıra, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan ile bölgede görev yapan yerel gazete yöneticileri ve muhabirleri katıldı.

 

GAZETECİLİK ZOR MESLEK

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, gazetecilerin gününü kutladı. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Can, bu zorlukların ancak mesleğine tutkuyla bağlı insanlarca göğüslenebileceğini söyledi. Gazetecilerin hür olması gerektiğini belirten Can, açık ve hür bir toplum olma yolunun da basın ve fikir özgürlüğünden geçtiğini vurguladı.

 

""

HALKASİZLEULAŞIYORUZ

Konuşmasında yerel basının önemine değinen Hasan Can, hizmetlerin vatandaşa ulaşması noktasında yerel basının ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Hasan Can, milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki ve kent meydanı projesi kapsamında yıkımı sorun olan İGDAŞ binası olayı ile ilgili konulara açıklık getirdi.

 

MUHTEŞEMYÜZYILDİZİSİ

VEİGDAŞBİNASININYIKIMI

 Muhteşem Yüzyıl dizisinin de konuşulduğu gecede Başkan Can, filmin içeriğine yönelik eleştirileri haklı bulduğunu belirtti. İGDAŞ binasının yıkılıp kent meydanı yapılması projesinin tüm meclis üyelerinin oybirliği ile alınan bir karar olduğunu ifade eden Hasan Can, “Şimdi birileri kendince muhalefet yapmaya kalkışıyor. Halbuki biz, bu projeye başlarken söz konusu o muhalefet döneminde yapılan binanın çürük olmasını mazeret bile göstermedik” dedi.

 

TRAFİKVETEPEÜSTÜ!

 Ümraniye'nin son yıllarda çıldırtan trafik sorunu ile gündeme gelmesi olayına da değinen Hasan Can, “Metro yüzünden bekleyen Tepeüstü Kavşak Projesi artık beklemeyecek. Çünkü Metro'nun o bölgedeki noktası değişime uğradı. Alternatif yollar yapmak ve mevcut güzergahları genişletmek kaydıyla çözümler üretiyoruz. Çakmak köprüsü bile genişleyecek” dedi. Can, trafik sorununa neden olarak akışkanlığın yeterince sağlanamamasını gösterdi.

 

""

Milletvekilliğine

aday olacak mı?

Kendisinin Haziran'da yapılması planlanan genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya da cevap veren Hasan Can, “Yıllardır siyasetin içerisindeyim. Vekil adayı olmak ya da olmamak halkımızın bir yakıştırması ve görmek istediği nokta diyebiliriz. Hizmet, bir ekip ve gönül işidir. Verilen hiçbir görevden kaçmadık, bundan sonra da kaçmayız. Ümraniye'de de yapacak daha çok işimiz var ve bu ilçe her şeyden daha önemli” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72