Ersoy ve yardımcısı paçayı kurtarmak için müdürün başını yedi

Sultanbeyli Belediyesi'nin göz yumarak adeta teşvik ettiği ilçedeki kaçak yapılaşmaya müfettiş ‘dur' deyince; fatura imar müdürüne kesildi.

Ersoy ve yardımcısı paçayı kurtarmak için müdürün başını yedi

Sultanbeyli Belediyesi'nin göz yumarak adeta teşvik ettiği ilçedeki kaçak yapılaşmaya müfettiş ‘dur' deyince; fatura imar müdürüne kesildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ersoy ve yardımcısı paçayı kurtarmak için müdürün başını yedi
Ersoy ve yardımcısı
paçayı kurtarmak için
müdürün başını yedi
Sultanbeyli Belediyesi'nin göz yumarak adeta teşvik ettiği ilçedeki kaçak yapılaşmaya müfettiş ‘dur' deyince; fatura imar müdürüne kesildi. Başkan Alaattin Ersoy ve yardımcısı Coşkun Karayiğit kendilerini kurtarmak için; sorumlu olarak müdür Tuncay Atasever'i gösterip görevden aldılar.

Ersoy vaatlerini  yerine getirmedi
Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, göreve gelirken “Plansız, kaçak kent” söylemini dilinden hiç düşürmemişti. Hatta kaçak yapılaşmaya göz yuman geçmiş dönem başkanları ihanetle suçlayan Ersoy, göreve geldiklerinde bu çarpıklığa son vereceklerini söylemişti. Ersoy, kaçak yapılaşmadan sorumlu olanlara ve bundan rant elde edenlere hesap soracaklarını, Sultanbeyli'nin imar planlarını yapan imar müellifinin işine son vereceklerini, bu şahsın bırakın başkanla görüşmesini, belediyenin kapısından içeri dahi alınmayacağını söyleyerek vatandaşlardan temiz bir belediye yönetimi için oy istemişti.
Yasalar rafa mı kaldırıldı@f4
Ancak Alaattin Ersoy, göreve geldikten sonra vatandaşa verdiği sözleri unuturcasına ilk etapta belediyeden içeri giremeyeceğini söylediği, imar müellifinin sözleşmesini yeniledi ve bu kişiye, Paşaköy'den Sultanbeyli ilçesine intikal eden boş arazilerin planlama işini de vererek adeta ödüllendirdi. Ersoy döneminde kaçak yapılaşma önlenemediği gibi; yasalar da çiğnenmeye devam ediliyor. Konuyla ilgili Flashaber ve Son Haber gazetelerinde çıkan haberler üzerine, Cumhuriyet Savcıları, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerekli soruşturmaları başlattı ve devam ediyor.
Olay yargıya intikal etti
Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, kaçak yapılaşmaya engel olan kişileri tek, tek görevlerinden uzaklaştırarak 15 Mayıs 2006 tarihinde imar müdürlüğüne atadığı Tuncay Atasever yaklaşık 29 ay görev yaptı. Bu görevi sırasında Başkan Alaattin Ersoy ve Başkan Yardımcısı Coşkun Karayiğit'ten aldığı emirleri aynen uygulayarak kaçak yapılaşmanın önünü kesemedi. Müdür Tuncay Atasever görevde kaldığı zaman içerisinde kendi mesai arkadaşları dahil olmak üzere vatandaşlara karşı olumsuz tutum ve davranışlarıyla da ilçede istenmeyen  bir kişilik olarak görüldü. Sonuçta Sultanbeyli'de devam eden kaçak yapılaşmanın araştırılması için görevlendirilen müfettiş görüşlerine dayanılarak Müdür Tuncay Atasever görevden alındı.  
Cevat Dikici

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72