Engelsiz Kartal'da ‘hizmete erişim'

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ‘Herkes...

Engelsiz Kartal'da ‘hizmete erişim'

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ‘Herkes...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Engelsiz Kartal'da ‘hizmete erişim'

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Toplantıları'na 28. ilçe belediyesi olarak katıldı. Toplantılar, İstanbul'un herkes için erişilebilir olmasına yönelik öneri ve görüşlerin paylaşıldığı gündemlerle her ay düzenleniyor.

Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü katılımıyla hazırlanan sunum, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Engelliler Koordinasyon Birimi'nden Özgür Uğur, Ayhan Alkan ve Arzu Demir tarafından gerçekleştirildi.

Sunum, öncelikle Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş'ın Kartal ilçesinin tarihi, coğrafi, sosyolojik, demografik yapısını analiz etmesiyle başladı. Engelliler Koordinasyon Birimi'nden Özgür Uğur, Kartal'daki engellilerin sosyal profili, engellilik olgusunun tanımı, engel türleri, engelin oluşum zamanı, engellilerin sosyoekonomik koşullarını kapsayan sunumuyla Kartal Belediyesi'nin hayata geçirdiği engellilere dönük projelerden söz etti.

Uğur, ‘Kartal'a Engel Yok' anlayışını ilçede hayata geçirdikleri birçok projeye yansıttıklarını, engellilerin sosyoekonomik koşullarını belirlemelerini sağlayan ‘Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz' projesinin ilçedeki olumlu yansımalarından söz etti. ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Toplantıları'nda Kartal Belediyesi, erişilebilirliğin önündeki engellere, çözüm önerilerine, hayata geçirilen ve planlanan projelere sunumlarında yer verdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3