Engelli vatandaşlar ‘Akvaryum'u gezdi

Modern belediyeciliğin asli unsurlarından olan sosyal ve kültürel...

Engelli vatandaşlar ‘Akvaryum'u gezdi

Modern belediyeciliğin asli unsurlarından olan sosyal ve kültürel...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Engelli vatandaşlar ‘Akvaryum'u gezdi

Modern belediyeciliğin asli unsurlarından olan sosyal ve kültürel faaliyetleriyle dikkat çeken Çekmeköy Belediyesi, engelli vatandaşlarımızı sosyal yaşama kazandırmaya devam ediyor.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik mesleki kurs çalışmalarıyla onların dört duvar arasından çıkarak üreten ve paylaşan insanlar olmasına çalışan Çekmeköy Belediyesi, eğlence noktasında da faaliyetlerini çeşitlendiriyor. Çekmeköy Belediyesi, bu faaliyetlerine bir yenisini ekledi ve  ilçede yaşayan 182 engelli vatandaşımızı ailelerinden birer refakatçileri eşliğinde misafir ederek Florya'daki ‘Dev Akvaryum'a götürdü.

""

26 Mart Pazartesi günü sabahı otobüslerle ilçenin 4 ana noktasından alınan engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri, Çekmeköy Belediye hizmet binası önünde bir araya geldiler. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler ise Çekmeköy Belediyesi Engelliler Masası (BEM) araçlarıyla evlerinden alındı. Engelli vatandaşlarımızı belediye binası önünden yolculuklarına uğurlayan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar, unutamayacakları anlar ve anılar yaşanması dileğini paylaştı.

""

Engelli vatandaşlarımız, refakatçileri ve belediye görevlilerini taşıyan 9 otobüs ile 15 araçtan oluşan 400 kişilik kafile, 14:30'da Akvaryum'a giriş yaptı. Yaklaşık 2 saat boyunca ‘Dev Akvaryum'u gezen engelli vatandaşlarımızdan birçoğu, denizin altını ve denizin altındaki yaşamın birbirinden ilginç canlılarını ilk kez canlı haliyle görmenin mutluluğuna erişti. Daha önce sadece televizyon ekranı ve sinema perdesine yansıyan görüntülerden izledikleri gizemli bir dünyayı gözleriyle görme şansını bulan engelliler, neşeli ve keyifli saatler geçirdiler. Engelli vatandaşlarımız gezi sırasında çektiler fotoğraflarla anılarını kalıcı kıldılar.

""

Akvaryum gezisi, engelli vatandaşlarımız ve refakatçilerinin aynı güzergâh üzerinden Çekmeköy'deki evlerine bırakılmasıyla son buldu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72