Enerji nakil hatları yer altına alınıyor!

İstanbul'un Anadolu yakasındaki teknik ömrünü doldurmuş enerji nakil hatlarının büyük bir kısmının yer altına alındığı bildirildi.

Enerji nakil hatları yer altına alınıyor!

İstanbul'un Anadolu yakasındaki teknik ömrünü doldurmuş enerji nakil hatlarının büyük bir kısmının yer altına alındığı bildirildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Enerji nakil hatları yer altına alınıyor!

 Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'den (AYEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, enerji dağıtım sisteminin güçlendirilmesi, yenilenmesi ve genişletilmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Açıklamada, bu kapsamda, teknik ömrünü doldurmuş, hızla artan yapılaşma nedeniyle şehrin içinde kalmış ve tehlike arz eden enerji nakil hatlarının, yer altına alındığı ifade edildi.

AYEDAŞ'ın, 2006 yılında başlattığı proje kapsamında, Anadolu Yakası'ndaki enerji nakil hatlarının önemli bir kısmının yer altına alındığı belirtilen açıklamada, E-5 karayolu üzerindeki Göztepe Köprüsü'nden başlayarak, Tuzla Tersaneler Köprüsü'ne kadar E-5 karayoluna paralel seyreden her iki yandaki hatlar başta olmak üzere, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki orta gerilim enerji nakil hatlarının önemli bir kısmının yer altı elektrik kablosuna dönüştürüldüğü ve havai hatların sökümü çalışmalarına ise devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı'nın görüşlerine de yer verildi. Kovancı, orta gerilim hatlarının yüzde 70'inin, alçak gerilim hatlarının da yüzde 65'nin yer altında bulunduğunu belirterek, “Gerek müşterilerimize sağlıklı enerji sağlamak, gerekse daha estetik bir kent görüntüsüne katkı sağlamak adına bu konudaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72