Eğitim sendikalarında ‘istifa' tartışmaları!

Şube Başkanı Ali Yalçın, açıklama yaptı ve “Türk Eğitim Sen'in yaptığı şark kurnazlığıdır” dedi.

Eğitim sendikalarında ‘istifa' tartışmaları!

Şube Başkanı Ali Yalçın, açıklama yaptı ve “Türk Eğitim Sen'in yaptığı şark kurnazlığıdır” dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Eğitim sendikalarında  ‘istifa' tartışmaları!

 Türk Eğitim Sen, istifa eden üyelerin okullarına “Üyelikten çekilme formları kurallara uygun olmadığından yasal olarak üyelikten çekilme işlemi gerçekleştirilememektedir” diye yazı yolluyor. Eğitim Bir Sen, tepki gösterdi ve “Bu şark kurnazlığına kimse itibar etmesin” dedi.

Eğitim iş kolunda genel yetki için yaşanan rekabet bir üyeyi bile önemli kılıyor. Son zamanlarda Türk Eğitim Sen'in istifa eden üyelerin okullarına “İstifanız kabul olmamıştır” mahiyetinde şablon yazılar göndermeye başladığı iddia edildi. Eğitim Bir Sen üyesi okul idarecilerinin eş zamanlı olarak Eğitim Bir Sen'i arayıp aynı şablon yazılardan geldiğini söylemesi üzerine Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, açıklama yaptı ve “Türk Eğitim Sen'in yaptığı şark kurnazlığıdır” dedi.

“İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır” diyen Ali Yalçın, “Sendikanın onayına gerek yoktur. Çalıştığı kurumun gelen evrak kaydına girilmiş olması ile istifa işlemi gerçekleşmiş olur. Kurum tarafından genel merkeze bilgi verilmesinin şekli üyelikten çekilmede önem taşımamaktadır. İstifa eden üyenin okuluna, ‘üyelikten çekilme işlemi gerçekleştirilememektedir' yazısının yazılması istifa formunuz ulaştı demektir. Yani prosedür yerine getirilmiştir. İstifa işlemi gerçekleşmiştir. Türk Eğitim Sen bunu yıllardır alışkanlık haline getirmiştir. Okul idareleri gelen yazılara itibar etmesinler” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72