Eğitim-Bir- Sen Ümraniye'de toplantı düzenledi

Eğitim-Bir- Sen Ümraniye'de toplantı düzenledi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Eğitim-Bir- Sen Ümraniye'de toplantı düzenledi

Eğitim Bir-Sen'in düzenlediği toplantıya yoğun katılım olduğu gözlemlenirken, gecede söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın, zaman zaman gürültü nedeniyle salondakileri uyardığı gözlerden kaçmadı.

 

?Okyanus ötesine teşekkürler!'

 

İstabul 3. Nolu Şube Müdürü Erol Ermiş yaptığı konuşmada;  "Başta 28 Şubat olmak üzere birçok meşakkatli süreçlerden geçip, Türkiye'nin en büyük sendikası olmayı başardık. Yardımları ve desteklerinden ötürü Sayın Genel Başkan, Sayın Başbakan ve okyanus ötesine teşekkür ederiz" diyerek Fetullah Gülen'i işaret etti. Ermiş'in, Gülen ismini neden telaffuz etmediği ise merak konusu oldu.

Ermiş, konuşmasının devamında; "Yüzyılların getirileri 10 yılda ortadan kalkmaz. Bizlerin özgürlüklerinin genişletilmesi, eğitim kurumlarının ve öğretmenlerin ek ödeneklerinin karşılanmasını talep ediyoruz.

1saatlik ek ders ücreti 10 lirayı bulmayan öğretmenler, adeta ek iş yapmaya zorlanıyor" dedi.

 

""

?Metabolizmam bozuluyor, susmayacaksanız konuşmamı bitireceğim!'

 

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma sözlerine; "Sayın Başbakanımız ve dünya lideri R.Tayyip Erdoğan'dan sizlere selam getirdim" diyerek başladı.

Uçma, konuşmasında; 28 Şubat döneminde en büyük darbenin eğitime vurulduğunu, bugün gelinen noktadaysa eğitime ayrılan bütçenin askeri harcamaları geçtiğini vurguladı ve, "Öğretmen atamaları ile ek ders ödemeleri konusunda Milli Eğitim Komisyonu kuruldu. Okullarımızın hasarlarını ve sorunlarını bakanlığa taşıyacağız. Çalışmalarımızda sizlerin de önerilerinizi bekliyoruz. Sınavların kaldırılması konusunda da çalışmalarımız sürüyor.  Öğrenciler yarıştırılacak, mekanik insanlar değil. Onların duygu ve düşünce dünyasını genişletmek istiyoruz" dedi.

İsmet Uçma konuşması sırasında katılımcıların birbirleriyle konuşmasını, sık sık keserek uyarılarda bulundu Son olarak kürsüye Memur- Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu geldi. Gündoğdu, konuşmasında; "Bu yolculuğa, vesayeti kırmak ve medeniyetimizi ayağa kaldırmak için çıktık. Ekmeğin gasp edildiği yerde demokrasi olmaz. Bizim sendikal farkımız, insan odaklı oluşumuz. Kendi üyesi için zam isteyip, perde arkasında darbecilere can simidi olup, demokrasiyi kirleten sendikalardan farklıyız!

Rakiplerimiz, Ergenekon'un ekmeğine yağ sürüp millete yanlış yaptı.

 

""

?Başbakan'a karşı iş bırakma eylemi karakterimizdir!'

 

Bizler yanlış yapanı, kimliğine bakmadan eleştiririz. Aynı görüşü savunduğumuz Başbakan'a karşı ?iş bırakma' eylemimiz bizim karakterimizin en önemli göstergesidir. Esasen rakip sendikacıları eleştirmek istemiyoruz.  Mesela bir sendikacı, Bakan'ı ziyaret ederek aldığı numarasını basına sızdırıp web sitesine koyuyor. Bu çok yanlış. Yeter ki istikameti, milletin istikameti olsun biz herkese ulaşırız!

Toplu sözleşme hakkımızı  da iş güvencesi ile adeta söke söke aldık" dedi.

 

?Milletin değerlerine tezat bir sistem var!'

 

Toplumsal konulara duyarlı olduklarını ifade eden Gündoğdu, konuşmasını; "Tüm dünyada başörtülü vekiller varken biz, milletin değerlerine tezat bir siyasi yapıya sahibiz. Anayasamız darbecilerin anayasası olduğu için sıkıntı devam ediyor" diyerek tamamladı. 

""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72