Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Dünya Kadınlar Günü kutlandı

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Maltepe Belediyesi ve Belediye İş Sendikası işbirliği ile düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemekli eğlenceyle kutlandı. Günün öneminin ve kadının Türkiye'de ve dünyadaki sorunlarının dile getirildiği etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, kadına yönelik artan şiddetin altını çizdi.

""

"Bizleri başarıya götüren sessiz ordularsınız"

Yaşamın her alanında üretkenliğiyle var olan kadınların eşit haklara sahip olması için daima destekçi olduğunu belirten Başkan Zengin, "Bizleri şefkati ve üretkenliğiyle var eden, eğiten siz kardeşlerimiz, annelerimiz sadece 8 Mart'larda değil, her zaman gönlümüzdesiniz. Bugünü, burada kendi emekçilerimizin, birbirlerine el uzattıkları gün olarak değerlendiriyoruz. Sizleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler için, Maltepe için çok değerlisiniz. Bizleri gelecek için umutlandıran, yüreklendiren sizlersiniz. Bir ağabeyiniz olarak; verdiğiniz mücadelede her zaman yanınızdayım. Sizleri değerli görmeyen, geçmiş karanlık yüzyıllara götürmek isteyen anlayışın karşısındayız. Onlara sevgiyi, barışı ve kadını anlatmalıyız. Sevgi ve barış dediğimiz zaman aklımıza hep kadın geliyor; ancak ne acıdır ki şiddet dendiği zaman da aklımıza gelen kadın oluyor. Televizyon kanallarında artan şiddet haberlerini görüyoruz; kadına şiddetin azaltılması için destek olmalıyız. 8 Mart'ın tüm dünyada özellikle Türkiye'de şiddete uğrayan kadınlarımızı anmak üzere, şiddetin kınandığı gün olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte konuşan başkan yardımcısı Nimet Karabulut da kadın haklarından söz edebilmenin birinci şartının yaşama hakkının sağlanması olduğunu vurgulayarak, kadına getirilen kısıtlamaların gün geçtikçe arttırıldığına dikkat çekti. Belediye İş Sendikası yöneticileri de konuşmalarında, kadına yönelik şiddeti kınayarak, işçi ve emekçi dostu olan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'e her koşulda emekçilerin yanında yer aldığı için teşekkür etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, sinevizyon gösterileri, şiir ve müzik dinletileriyle devam etti. Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları, müdürleri, belediye personeli, kadın muhtarlar, sendika üyeleri ve vatandaşların katıldığı programda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in ve Belediye İş Sendikası'nın kadınlar için günün anısına hazırlattıkları hediyeler dağıtıldı.

""

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3