Dünya Barış Günü Kartal'da Kutlandı

21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından Kartal...

Dünya Barış Günü Kartal'da Kutlandı

21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından Kartal...

23 Eylül 2014 Salı 13:26
Dünya Barış Günü Kartal'da Kutlandı

Dünya Barış Günü Kartal’da Konserlerle Kutlandı

 

21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda düzenlenen konserler büyük ilgi gördü.

 

21 Eylül Dünya Barış Günü, Kartal Meydanı’nda yapılan konserlerle coşku içinde kutlandı. Şölen havasında gerçekleşen konserde önce Eski Rota adlı müzik grubu sahne alarak alanı dolduran binlerce Kartallıya barış türkülerinden oluşan bir repertuarla seslendi.

Eski Rota grubunun ardından Domane Dersim grubu sahne aldı. Grup, Türkçe, Kürtçe. Zazaca, Lazca ve İbranice  türkülerden oluşan parçalarını seslendirdi.

 

Mikail Aslan Türkçe Kürtçe Zazaca Türkülerini Barış İçin Seslendirdi  

 

21 Eylül Dünya Barış Günü için Kartal’da sahneye çıkan Mikail Aslan, Kartal Meydanı’na toplanan binlerce Kartallının sevgi gösterisi altında sevilen türkülerini seslendirdi.  21 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde Kartal’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Mikail Aslan, “Günümüzde kendi menfaatleri için savaş çıkarıyorlar, suçsuz insanları, çocukları, yaşlıları, kadınları, insanlığı öldürüyorlar. Savaş çığırtkanlığı yapanlara ve gözünü para bürümüş emperyalist devletlere inat, hep barışı savunmaya ve mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi. Seslendirdiği parçaları barış, kardeşlik, sevgi ve özgürlük temaları üzerine oturtan sanatçı, söylediği barış şarkılarıyla Kartallıları adeta coşturdu.

 

“Dünya Barış Gününüzü Kutluyorum”

 

Konserin sonunda konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt da barış mesajları vererek “Dostlar merhaba, hepinizin Dünya Barış gününü kutluyorum. Bugün burada barış mesajlarıyla, türkülerle dolu bir akşam yaşadık. Mikail Aslan ve diğer müzik guruplarımız barış dolu mesajlarıyla bizlere müzik ziyafeti çektiler. Önümüzdeki yıllarda da Mikail Aslan’ı Kartal’da festivallerimizde görmek istiyoruz” dedi. Yeşilyurt, daha sonra Kartal Belediye Başkan’ı Op. Dr. Altınok Öz adına Mikail Aslan’a Kartal heykelciği takdim etti.

 

Son Güncelleme: 23.09.2014 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3