Çocukların dişine göre bir yarışma

Pendik'te tam çocukların dişine göre bir yarışma düzenleniyor. ‘Diş...

Çocukların dişine göre bir yarışma

Pendik'te tam çocukların dişine göre bir yarışma düzenleniyor. ‘Diş...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çocukların dişine göre bir yarışma

Pendik'te tam çocukların dişine göre bir yarışma düzenleniyor. ‘Diş Güzelliği Yarışması' kapsamında ilçedeki 90 bin çocuk diş taramasından geçirilecek.

Pendik Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şifa Hastanesi'yle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte 90 bin ilköğretim öğrencisine okullarda oluşturulan tarama merkezlerinde diş taraması yapılıyor. Taramalar esnasında tespit edilen bilgilerle bir veri bankası oluşturulup; aynı zamanda 1000 çocuğa tedavi imkânı doğacak.

Yarışma 3 kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmanın değerlendirme kriterleri; dişlerin günlük temizliği, dişlerin doğal rengini koruması, diş etlerinin sağlıklı olması, dişlerin çürüksüz olması, diş eksikliği ve dişlerin dizilimi. Uzman hekimler, her başlığı 10 puan üzerinden değerlendirecek ve ortalaması alınarak genel puanı vermiş olacak.

""

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında 19 Kasım Cumartesi günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı'nın katılımıyla son eleme muayenesinde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirilecek.

Dereceye giren ilk 32 kişiye Netbook, ikinci 32 kişiye MP4 çalar, üçüncü 32 kişiye ise flash disk verilirken; muayeneye katılan tüm öğrencilere kupa bardak, diş macunu ve diş fırçası hediye ediliyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72