Çin Maltepe'ye geliyor

Maltepe Belediyesi, Çin'in Anqing kentiyle kardeş kent olmaya hazırlanıyor.

Çin Maltepe'ye geliyor

Maltepe Belediyesi, Çin'in Anqing kentiyle kardeş kent olmaya hazırlanıyor.

23 Eylül 2014 Salı 13:30
Çin Maltepe'ye geliyor

 

Maltepe ile Anqing kenti kardeş oluyor

 

Maltepe Belediyesi, Çin’in Anqing kentiyle kardeş kent olmaya hazırlanıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çin Halk Cumhuriyeti Anqing Belediye Başkanı Wei Xiaoming, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolos Yardımcısı Ding Xianog ve beraberindeki iş adamlarından oluşan heyeti kabul etti.

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) binasında bulunan Başkanlık makamında konuklarını kabul eden Kılıç, Maltepe ile ilgili önemli projelerinden biri olan “Maltepe Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi Projesi”nden bahsederek, “İlk aşamada kültürel ve sanatsal konularda işbirliği içine girebiliriz. Bir hafta Çin mutfağından yemekler sergilenebilir. Bunun için Beşçeşmeler gibi mekânlarımız var. Diğer zaman dilimlerinde kültürel etkinlikler yapılabilir. Bizim de Fazıl Say gibi değerlerimiz var. Çin’e giderek bu değerlerimizi tanıtma imkânı bulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KÜÇÜK ADIMLARLA BÜYÜK İŞLER”

 

İlerleyen aylarda Anqing kentine bir gezi düzenleyeceklerini de belirten Kılıç, “Başkanımızın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duydum. Maltepe’yi farklı kültürlere açmak istiyoruz. Daha önce İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve İran’daki birkaç kentle, kardeş şehir olduk. Çin ekonomisi büyük bir ilerleme kaydediyor. Bu bakımdan ilerleyen zamanlarda Anqing ile de kardeş şehir olmayı planlıyoruz. Küçük adımlar atacağız ama büyük işler yapacağız. Böylece sadece Maltepe değil, bütün Türkiye bundan faydalanacak” dedi. Başkonsolosluk yetkilileri ve belediye heyeti de, Maltepe’nin dinamik ve değişime açık bir kent olduğunu belirterek, Maltepe’yi hayranlıkla takip ettiklerini belirttiler. Konuk belediye başkanı, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel durumu hakkında bilgi verdi ve işbirliğini geliştirmeye dönük adımlar atacaklarının altını çizdi.

 

İYİ NİYET BELGESİ İMZALANDI

 

Yapılan görüşmeler sonrası, TSKM’yi konuklarına gezdiren Başkan Kılıç, Çin heyetine  kütüphane, sergi salonları, tiyatro salonları, Dinozor Müzesi, Nazım Hikmet Salonu, Efe Boz Çocuk Dünyası Salonu hakkında bilgi verdikten sonra, Çin heyetiyle, Maltepe Belediyesi arasında kültürlerarası dayanışmanın artırılması, kültürel işbirliğinin geliştirilip iyileştirilmesi için bir iyi niyet belgesi imzalandı. Öte yandan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuklarına vazo ve Türk lokumu hediye etti. Konuk heyette, misafirperverliğinden ötürü Kılıç’a, Anqing’i ve şehirde yer alan opera binasını tanıtan broşür ile ebru sanatıyla yapılmış lale çiçeği resmi hediye etti. (22.09.2014)

 

Son Güncelleme: 23.09.2014 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72